Yavuz Sultan Selim Köprüsü Çin’le İngiltere’yi bağlayacak

Çin’in başlattığı Bir Kuşak-Bir Yol projesi kapsamında Marmaray üzerinden Çin’den gelen tren İngiltere’ye gitmişken şimdi yeni bir demiryolu hattı daha geliyor. Yeni hat Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerine 3 milyar Euro yatırımla yapılacak. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ülkenin çehresini değiştirecek, milyonlarca vatandaşa daha konforlu bir yaşam ve ulaşım sağlayacak Türkiye Yüzyılı projelerini anlattı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden tren hattı geçmesine ilişkin projenin hazırlandığını belirten Bakan Uraloğlu, “3 milyar euroluk proje 5-6 yıla biter. Böylece Pekin ve Londra’yı 2. kez demiryoluyla bağlayacağız” dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Çin’le İngiltere’yi bağlayacak

SAMSUN-BATUM HATTI

Ankara- Sivas hızlı tren hattının Delice'den ayrılıp Çorum'a oradan Samsun'a uzatan bir proje çalışmamız var. Sonrada Karadeniz sahilinden Batum'a kadar devam ettireceğiz. Bu hattı Ankara-Konya- Karaman üzerinden Ulukışla'dan Mersin Adana, Osmaniye, Gaziantep hattına bağladık mı Karadeniz'den Akdeniz'e de inmiş olacağız. Son yapılan hızlı tren hatları aynı zamanda yük taşımacılığına da uygun şekilde projelendiriliyor.

YAP-İŞLET DEVRET PROJELERİ

Yap-işlet-devret (YİD) projelerini eleştirenler söylenenlerin doğru olmadığını kendileri de biliyorlar, ancak siyaset yapma adına bunu kaşıyorlar. Bunları hem finans hem de yapım şekli olarak bakmak lazım. YİD'ler ile işi yapacak olan kredisi ile birlikte geliyor. Güvenceler için 'buradan bu kadar trafiğin geçmeyeceğini nasıl bilmezsiniz' deniyor. Biliyorsunuz. Bir hesaplama yapılıyor. Ona göre garantiler veriliyor. Yoksa adam niye gelip yapsın. İbrahim ve İsmail hikayesi var, 'koyun değil keçi' diye... Öyle hesap yapılınca nasıl doğrultulacağını bilmiyorsunuz, biliyor ama siyaset yapma adına bunu kaşıyor.

BİN 200 YERİNE 200 LİRA

YİD ile yapılan yol ve köprülerden yüksek ücret aldığımız söyleniyor. Anlaşma uygulansa bizim Osmangazi Köprüsü'nden aslında bin 250 lira almamız gerekiyor ama şu an geçiş ücreti 200 lira. Köprüden geçiş rekorları kırılıyor.



HATAY'A OTOYOL

Deprem bölgesine ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Otoyol Hatay'a kadar uzatılacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Çin’le İngiltere’yi bağlayacak ile ilgili etiketler ekonomi Yavuz Sultan Selim Köprüsü Çin
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.