Yasin Suresi günde kaç kez okunur? Yasin Hatmi için kaç kez okunmalıdır?

Kuran-ı Kerim'de yer alan surelerin her biri farklı manalar taşıdığı gibi farklı faziletleri vardır. Kimi sureler diğerlerine göre gündelik hayatta daha çok okunur. Yasin Suresi de bunların başında gelir. Yasin Suresi hakkında en çok merak edilen konu da günde kaç kere okunmalıdır?

Her derde deva olan Yasin Suresi gün içinde mutlaka okunması gereken surelerin başında gelir. 83. ayetten oluşan sure, hayatımızda arzu ettiğimiz şeylere kavuşma için de okunabilir.

Özellikle mezar ziyaretlerinde sıkça okunan Yasin Suresi, ölülerin ruhlarına bağışlanabilir. Peki Yasin Suresi hangi günler okunur? Günde kaç kez okunur?

YASİN SURESİ GÜNDE KAÇ KEZ OKUNUR?

Okunması en faziletli surelerinden olan Yasin Suresi gün içinde mutlaka okunmalıdır. Ancak gün içinde kaç kez okunabileceğine dair belirli bir sayı yoktur. Gün içinde istenildiği kadar okunabilir.

Diğer yandan Yasin Suresinin daha faziletli olabilmesi için niyete göre okunması gerekir. Hayırlı bir isteğin gerçekleşmesi için 41 kez okunabilir. Bu 41 belirli günlere de bölünebilir.

Yasin Suresi 123 kere okunduğu takdirde Yasin hatmi okunmuş olur.

 

Yasin Suresi günde kaç kez okunur? Yasin Hatmi için kaç kez okunmalıdır? ile ilgili etiketler Kuran-ı Kerim yasin suresi günde kaç kez okunur yasin hatmi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.