Yaşar Hacısalihoğlu: Kontrollü darbe sözünü ilk defa NATO'daki FETÖ'cülerin raporunda duydum

Akşam gazetesi yazarı ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ile mücadele etmediğinin açık olduğunu söyledi. Hacısalihoğlu, “15 Temmuz kontrollü darbe cümlesini ilk defa kalkışma sonrası NATO görevinde olup ülkeye dönmeyip yakalanamamış FETÖ'cülerin kendilerince hazırladıkları İngilizce raporda duymuştum" dedi.

24 TV'de Esra Elönü'nün sunumuyla ekranlara gelen "Arafta Sorular"ın bu haftaki konuğu İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü ve Akşam gazetesi yazarı Yaşar Hacısalihoğlu oldu.

Programda Esra Elönü'nün gündeme dair sorularını cevaplayan Hacısalihoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’ye yaklaşımını değerlendirdi.

"MÜCADELE ETMEDİĞİ ÇOK AÇIK"

Kılıçdaroğlu için “Mücadele etmediği çok açık. Hangi refleks onu orada tutabildi tartışılır. Bir grup toplantısında 15 Temmuz kontrollü darbedir asıl darbe 20 Temmuz'da olmuştur ve 1 milyon mağduru vardır dedi. Bunu duyduğumda yüreğimin sızladığını hissettim” diyen Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

“15 Temmuz kontrollü darbe cümlesini ilk defa kalkışma sonrası NATO görevinde olup ülkeye dönmeyip yakalanamamış FETÖ'cülerin kendilerince hazırladıkları İngilizce raporda duymuştum. Orada kontrollü darbe olduğu yazıyordu. Bunu Kılıçdaroğlu'nun söylüyor olmasının ızdırabını duydum. Bu kavram FETÖ'nündür. Bu kavramda ısrarcı oldu.

 

Yaşar Hacısalihoğlu: Kontrollü darbe sözünü ilk defa NATO'daki FETÖ'cülerin raporunda duydum ile ilgili etiketler FETÖ Kemal Kılıçdaroğlu CHP yaşar hacısalihoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.