Yarın 2 Mayıs Pazar Anneler Günü mü? 2021 Anneler Günü hangi Pazar kutlanır?

Mayıs ayında kutlanan Anneler Gününün hangi Pazar’a denk geldiği ve zaman kutlandığı her zaman merak edilmektedir. Peki, 2 Mayıs Pazar yarın Anneler Günü mü? 2021 Anneler Günü hangi Pazar kutlanır?

Tüm dünya üzerindeki ülkelerde farklı tarihlerde kutlanan Anneler Gününün 2021 yılında ne zamana ve hangi Pazar’a denk geldiği merak edilmektedir. Mayıs ayının içerisine girdiğimiz şu günlerde Anneler Günü için geri sayım başlarken bu önemli ve özel günün tarihçesi de oldukça dikkat çekmektedir. Anneler Günü için pek çok rivayet yer almaktadır.

ANNELER GÜNÜ HANGİ PAZAR’A DENK GELİR?

Anneler Günü her yıl Mayıs ayının 2. Pazar günü kutlanmaktadır. Bu özel günde plan yapmak isteyenlerde koronavirüs tedbirleri kapsamında hareket ederek öneri takip edip annelerini mutlu etmek adına organizasyon hazırlığı içerisine girişmişlerdir. Anneler Günü ilk kez 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle birlikte gerçekleştirilmiştir.

Yarın 2 Mayıs Pazar Anneler Günü mü? 2021 Anneler Günü hangi Pazar kutlanır?

2021 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Anneler Günü, 2021 yılında 9 Mayıs Pazar günü kutlanacaktır. Yani yarın 2 Mayıs Pazar, Anneler Günü değildir.

ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemesi ile ortaya çıkan Anneler Günü, ilk defa 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleştirilmiştir.

Yarın 2 Mayıs Pazar Anneler Günü mü? 2021 Anneler Günü hangi Pazar kutlanır? ile ilgili etiketler Anneler Günü 2021 Anneler Günü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.