15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz

FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle hayatını kaybeden 251 şehidi anmak için her yıl 15 Temmuz tarihi Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edildi. Peki ama 15 Temmuz’da Cuma günü toplu taşıma ücretsiz mi?

Resmi tatil olarak ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bu yıl, Cuma gününe denk geliyor. 2016 yılında meydana gelen askeri darbe girişim sonucunda 251 vatan evladının şehit olması nedeniyle her yıl bu önemli günün bir kez daha önemi vurgulanıyor.

15 TEMMUZ TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Bu hafta Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi sebebiyle 9-10-11 ve 12 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz olmuştu. Aynı hafta içerisinde olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü de resmi tatil olarak kabul edildiği için toplu taşıma ücretsiz olacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Marmaray, Metro, İETT, Tramvay ve Şehir Hatları gibi toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet verecek.

15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şu şekilde; "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçları ücretsiz olacaktır. Tüm vatandaşlarımıza iyi yolculuklar dileriz. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin resmi plakalı otobüsleri ve raylı sistem araçları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde vatandaşları ücretsiz taşıyacak."

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle otobüs, metrobüs, metro, marmaray ücretsiz olacak.

15 TEMMUZ’DA OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

15 Temmuz'da otoyollar ücretsiz olacak.

Bilindiği üzere; Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla uygulama kapsamında, 18 Temmuz pazartesi saat 07.00'ye kadar, yap-işlet-devret projeleri hariç KGM sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ücretsiz olacak.

15 TEMMUZ ÜCRETİZ OLAN YOLLAR

15 Temmuz Şehitler Köprüsü

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

Avrupa Otoyolu (Mahmutbey - Edirne Kesimi)

Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu - Akıncı Kesimi)

Gebze - Orhangazi - İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil)

İzmir - Çeşme Otoyolu

İzmir - Aydın Otoyolu

Çukurova Otoyolları (Adana Doğu Alın - Şanlıurfa kesimi)

Çukurova Otoyolları (Niğde - Mersin - Adana Batı Kesimi)

15 TEMMUZ ÜCRETLİ OLAN YOLLAR

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü)

Kuzey Marmara Otoyolu

Avrasya Tüneli

Osmangazi Köprüsü

Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu

Ankara - Niğde Otoyolu

15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz ile ilgili etiketler 15 Temmuz toplu taşıma
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.