Yargıtay 28 Şubat kararını onadı: 14 sanığa hapis cezası! Aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan da var

Yargıtay, 28 Şubat davasında aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 sanığa verilen hapis cezalarını onadı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat davası yargılamasıyla ilgili verilen kararı onadı. Yargıtay, 28 Şubat davasında aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 sanığa verilen hapis cezalarını onadı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21. Ceza Dairesi, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesince karara bağlanan 103 sanığın yargılandığı 28 Şubat davasına ilişkin istinaf incelemesini tamamlamış, 28 Şubat davasında 18 sanığa verilen müebbet hapis cezalarını hukuka uygun bulmuştu.

Yerel mahkemenin dosyayı karara bağladığı 13 Nisan 2018'den sonra ölen ve yargılama sonucunda müebbet hapse mahkum edilen sanıklar dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile Çetin Dizdar ve Hikmet Köksal, yargılama sonucunda beraat eden sanıklar Ahmet Atalay Efeer, İzzettin Gürdal ve Hamza Özaltın yönünden hükmü düzelterek, bu sanıklar hakkındaki kamu davasını ölüm nedeniyle düşürmüştü.

YARGITAY CEZALARI ONADI

Yargıtay 16. Ceza Dairesine gelen dosya, yapılan inceleme sonrasında karara bağlandı. Ceza dairesi başta dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir olmak üzere, bir kısım sanıklar hakkında "hükümeti cebren düşürmeye teşebbüs" suçundan verilen müebbet hapis cezalarını onadı.

GİZLİ İTTİFAKTAN VERİLEN DÜŞME KARARI BOZULDU

Daire, bir kısım sanıklar hakkında, "Gizli ittifak" suçundan dolayı zaman aşımı nedeniyle verilen düşme kararlarını "hükümeti cebren düşürmeye yardım" suçu olabileceğinden bozdu. Öte yandan, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün de aralarında bulunduğu bir kısım sanıklara verilen müebbet hapis cezaları ise, "hükümeti cebren düşürmeye yardım" suçu olabileceğinden bozuldu.

 

Yargıtay 28 Şubat kararını onadı: 14 sanığa hapis cezası! Aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan da var ile ilgili etiketler 28 Şubat
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.