Hoşköy Deniz Feneri'nde kitap atölyesi etkinliği!

Tekirdağ Hora-Hoşköy Deniz Feneri’nde Yaratıcı Çocuklar Derneği ile Trakya ve Trak Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği'nin Yazar Defne Ongun Müminoğlu’nun katılımıyla gerçekleştiridiği kitap atölyesi çalışmasına yoğun ilgi gösterildi.

Tekirdağ Hora-Hoşköy Deniz Feneri’nde Yaratıcı Çocuklar Derneği ile Trakya ve Trak Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği iş birliğinde Yazar Defne Ongun Müminoğlu’nun katılımıyla Çılgın Sörfçüler - Deniz Fenerindeki Adam kitabının keşfi ve atölye çalışması gerçekleştirildi. Bölge çocuklarının katılımıyla gerçekleştirilen atölye çalışması sonrasında Müminoğlu çocuklar için kitap imzaladı. Katılımcı çocukların etkinlik sertifikaları Hoşköy Muhtarı Emine Acar tarafından dağıtıldı.

Hoşköy Deniz Feneri'nde kitap atölyesi etkinliği!

TRAKYA VE TRAK KÜLTÜRÜNÜ KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ

Dernek, Trakya bölgesinde kültür sanat faaliyetlerini destekleyerek turizm alanlarında gelişimine, gençler ve çocuklar için başta sağlık ve eğitim olmak üzere destek vermek, kültürel miras niteliğindeki yapıların korunması ve restorasyonuna, bölgesel el işçiliği, geçmiş zanaatların gelişimine, balıkçılık, bağcılık, zeytincilik, kiraz üretimi gibi öne çıkan ürünlerinin tanıtımına, kadın işgücüne alan açacak, kadın emeğini değerlendirecek girişimleri başlatmak ve eğitimler vererek bölgenin çok yönlü gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Hoşköy Deniz Feneri'nde kitap atölyesi etkinliği! - Resim : 2

YARATICI ÇOCUKLAR DERNEĞİ

Yaratıcı Çocuklar Derneği, kültür mirasımızı genç kuşaklara aktararak çocuklarımızdaki yaratıcılığı geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. 1995 yılında, içinde dernek kurucularının da yer aldığı gönüllü oluşum, 2003 yılında derneğin kurulması ile İstanbul merkezli çalışmalarını 15 Mayıs 2006 tarihinde İzmir’de gerçekleştirilen “Anadolu Medeniyetlerinin Kardeş Çocukları” etkinliğinin ardından kurulan İzmir temsilciliği ile diğer kentlerimizde de yaygınlaştırmaya başladı.

Yaratıcı Çocuklar Derneği, okulların katılımı ile gerçekleştirdiği etkinliklerinde plastik sanatlar, müzik, drama ve disiplinler arası çalışmalar sergilerken, öğrencilerin farklı kültürleri ve önemli kültürel mekânları tanıyarak öğrenmesini sağlıyor. 

Bugüne kadar çeşitli kurum ve kuruluşların iş birliğinde, çocukların hayal güçlerini ve yeteneklerini geliştirmek üzere bilim, tasarım, karikatür, öykü ve fotoğraf alanlarında yarışmalar düzenleyen Yaratıcı Çocuklar Derneği, çalışmalarını kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren yaratıcı ve evrensel bir kuşak için sürdürüyor.

DEFNE ONGUN MÜMİNOĞLU KİMDİR?

Defne Ongun Müminoğu, 2009 senesinde ‘0 km. Bızdıklar’ (www.sifirkilometrebizdiklar.com) bloğunu kurdu.  Annelik – babalık hâllerine farklı bir bakış açısı kazandırmak isteyen Müminoğlu bloğunu düzenlediği okuma saatleri, sanatsal ve eğitici aktivitelerle geliştirdi.

Ebeveyn dergilerinde kendi köşesinde keyifle yazmaya devam ederken 2011 senesinde Edukids firması ile “Hikâyeli Yapboz” hazırladı.

Onüç farklı konuyu ele alan “Burcu ve Berk ile…” serisi ise aileler ve okurlar tarafından çok sevildi. Bu seriyi rengârenk, hareketli, eğlenceli bir aile olan “Renkgiller” takip etti.

“Hani bize?” diyen taze gençler içinse “Çılgın Sörfçüler” serisini yarattı. Gençlik kitapları yazarı annesi İpek Ongun’la birlikte hazırladıkları “Okumak İste(me)yen Otti” ve “Birds of Alaçatı” Platformu kurucusu, çevre dostu arkadaşı Serap Yurdaer Erboy ile ortak çalışmaları “Merhaba! Ben Uzunbacak” kitaplarının Defne için anlamı çok farklıdır.

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nın çalışmalarına destek veren Ongun Müminoğlu’nun kitapları sesli ve kabartma kitap olarak TÜRGÖK raflarında yer almaktadır. 

2017 senesinde Yeniköy Rotary Kulübü tarafından “Okuyorum Büyüyorum” projesine katkısı nedeniyle “Meslekte Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görüldü.

2022 yılında Türkiye – Avustralya – Yeni Zelanda Dostluk ve Tanıtım Derneği tarafından kitapları ve bu kitaplar çerçevesinde yaptığı çalışmalarla toplum eğitimine katkı sağladığı için onur ödülüne layık görülmüştür.

Taşımalı eğitim veren okullardaki öğrencilerin kültürel gelişimlerine destek veren SosyalBen Vakfı’nın “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi” koçu ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Defne Ongun Müminoğlu, köylerde atölyelerin yürütülmesine de destek vermekte.

Kasım 2021’den itibaren “Birlikte Geleceğiz Sürdürülebilir Destek Projesi” çerçevesinde her ay bir ihtiyaçlı bölgeye/köye gidiyor, buradaki çocuklara ve annelerine yönelik ve onlar için özel planlanan programı hayal ortağı Eğitmen-Yazar Banu Tozluyurt ile uygulamaya devam ediyor.

 

Hoşköy Deniz Feneri'nde kitap atölyesi etkinliği! ile ilgili etiketler Trakya Yazar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.