Yalçın Bayer: Muharrem İnce 1 Mart'ta partisinden istifa edecek

CHP'den istifa ederek yeni parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce'nin söylentileri ciddileştirdiği öne sürüldü. Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, İnce'nin 1 Mart'ta istifa edeceğini, Ankara'da yeni partisi için 4 bin 500 metrekarelik bir bina tuttuğunu ifade etti.

Eski CHP milletvekili ve bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin adayı Muharrem İnce, geçtiğimiz yıl, Kurban Bayramı arifesinde parti kuracağını açıklamıştı. Gündeme bomba gibi düşen haber sonrası CHP yönetimi büyük bir şaşkınlık içine girmişti. 

Konuya ilişkin parti tabanında, ''Gerçekten parti kuracak mı? CHP'den ayrılacak mı? Cumhurbaşkanlığı'na yeniden aday olmayı düşünür mü?'' gibi sorular gündeme geldi.

İnce, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'diktatöre' benzetmiş, bu güne kadar girdiği hiçbir seçimi kazanamamasına rağmen partinin başında olmakla suçlamıştı.

1 MART'TA CHP'DEN İSTİFA EDECEK

Tüm bu tartışmaların ışığında bugün ilginç bir gelişme yaşandı. Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, CHP'deki muhalifleri yanına alarak parti kuracak İnce'nin Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir bina tuttuğunu açıkladı.

2023 seçimlerine en ciddi hazırlığın İnce tarafından yapıldığını belirten Bayer, 40 yıldır CHP'ye üye olan İnce'nin 1 Mart tarihinde istifa edeceğini söyledi. 

EKİBİNDE KİMLER VAR?

Bayer, 'Memleket Hareketi' adı verilen oluşumun içerisinde Mehmet Ali Çelebi ve Ali Türkşen gibi isimlerin başı çektiğini açıkladı. İki ismin de 'Atatürkçü' olduğunu belirten Hürriyet yazarı, kamuyounda 'güven' sağlamaya yönelik bir 'çıkış' olacağını ifade etti.

HALK TV'DEN DESTEK ALACAK

İnce'nin, muhalaefet medyasına da karşı olduğunu açıklamasının ardından Halk TV'den 'destek' geleceğini aktaran Bayer, ''Yani konunun farklı bir mecraya yöneleceği hususunun dikkatle izlenmesi gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

İnce'nin ekibinde yer alan bir siyasetçinin ''yeni bir isim olup olmadığı'' sorusuna ise 'Yok' yanıtı verdiği iddia edildi. 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Yalçın Bayer: Muharrem İnce 1 Mart'ta partisinden istifa edecek ile ilgili etiketler Muharrem İnce CHP istifa Ankara Hürriyet Memleket Hareketi yalçın bayer
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.