Xbox Cloud Gaming klavye ve mouse ile nasıl oynanır, hangi oyunları destekliyor? Xbox Cloud Gaming PC'de oynama!

Cloud gaming, son senelerde oyunculara yüksek kaliteli video oyunlarını internet üzerinden akış olarak oynama imkanı sağlayan bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Son olarak Xbox Cloud Gaming hizmeti, kullanıcıları için klavye ve fare desteğini kullanıma sundu. Bu bağlamda Xbox Cloud Gaming üzerinden nasıl klavye ve fareyle oyun oynanabileceği merak ediliyor. Peki, Xbox Cloud Gaming klavye ve mouse ile nasıl oynanır, hangi oyunları destekliyor? Xbox Cloud Gaming PC'de oynama!

Türkiye'de kullanıma açık olmayan ancak VPN desteğiyle oyuncuların erişim sağlayabildiği Xbox Cloud Gaming, web sürümünü tercih eden kullanıcılarına yeni bir destek getireceğini duyurdu. Bugüne kadar klavye veya fare desteğinden faydalanamayan kullanıcılar şu an açık betada bu desteği etkin hale getiriyor. Yani artık kullanıcılar oyunları klavye ve fareleriyle oynamaya başlayabilecekler. Peki, Xbox Cloud Gaming klavye ve mouse ile nasıl oynanır, hangi oyunları destekliyor? İşte, Xbox Cloud Gaming'i klavyeyle oynamak için yapmanız gerekenler...

Xbox Cloud Gaming klavye ve mouse ile nasıl oynanır, hangi oyunları destekliyor? Xbox Cloud Gaming PC'de oynama!

XBOX CLOUD GAMING KLAVYE MOUSE İLE HANGİ OYUNLAR OYNANIR? XBOX CLOUD GAMING PC'DE OYNAMA

Xbox Insider'ın haberine göre artık buluttaki oyunlar için fare ve klavye girişi desteklenen tarayıcılar üzerinden kolayca oynanabilecek. Bu tarayıcılar arasında şu an en popüler iki tarayıcı mevcut. Bunlardan biri Chrome diğeri ise Microsoft Edge.

Kullanıcılar bu tarayıcılar üzerinden veya isteğe göre Xbox'ın bulut sitesindeki tarayıcıyı kullanarak PC veya Chromebook'larından fare ve klavye desteğiyle oyunlarını oynayabilecekler. Xbox'un açıkladığı, klavye ve fare ile oynanabilecek oyunların listesi şu şekilde:

  • Fortnite
  • ARK Survival Evolved
  • Sea of Thieves
  • Grounded
  • Halo Infinite
  • Atomic Heart
  • Sniper Elite 5
  • Deep Rock Galactic
  • High on Life
  • Zombie Army 4 Dead War
  • Gears Tactics
  • Pentiment
  • Doom 64
  • Age of Empires 2

 

XBOX CLOUD GAMİNG KLAVYE MOUSE İLE OYUN OYNAMA

Xbox Cloud Gaming, kullanıcıların çeşitli cihazlar üzerinden Xbox oyunlarını akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve diğer cihazlar aracılığıyla akış üzerinden oynamalarını sağlayan bir hizmettir. Klavye ve fare desteği eklenmesiyle, artık bu oyunları klavye ve farelerinizle oynayabilirsiniz. İşte Xbox Cloud Gaming ile klavye ve fare ile oyun oynamanın adımları:

  1. Xbox Cloud Gaming'i oynamak için desteklenen bir cihaza ihtiyacınız var. Bu cihazlar arasında akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve Chromebook'lar bulunmaktadır.

  2. Klavye ve fare desteğinden yararlanmak için desteklenen bir tarayıcı kullanmanız gerekecektir. En yaygın olarak kullanılan tarayıcılar arasında Google Chrome ve Microsoft Edge bulunmaktadır.

  3. Tarayıcınızı açın ve Xbox Cloud Gaming web sitesine gidin. Burada Xbox hesabınızla oturum açın.

  4. Oynamak istediğiniz oyunu seçin ve başlatın. Oyun yüklenirken klavye ve fare simgeleri görünecek.

  5. Oyun başladığında, klavye ve fare simgeleri belirecek ve kontrolleri sağlayacaksınız. Fareyi kullanarak kamerayı kontrol edebilir, klavyeyi kullanarak karakterinizi hareket ettirebilir ve diğer oyun kontrollerini gerçekleştirebilirsiniz.

  6. Bazı oyunlarda, klavye ve fare kontrollerini kişiselleştirebilirsiniz. Bu, size en rahat gelen kontrol düzenini oluşturmanıza olanak tanır.

  7. Klavye ve fare doğru çalışmazsa veya oyunun boyutu uygun değilse, oyunu tam ekran moduna alarak daha iyi bir deneyim elde edebilirsiniz.

Klavye ve farenin düzgün çalışmaması durumunda kullanıcıların Xbox bulut oyunlarını tam ekran moduna almaları gerektiğini ve bu şekilde oyuna sorunsuz şekilde devam edebileceklerini de söylemeden geçmeyelim.

 
 
Xbox Cloud Gaming klavye ve mouse ile nasıl oynanır, hangi oyunları destekliyor? Xbox Cloud Gaming PC'de oynama! ile ilgili etiketler Xbox Game Pass
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.