Wikipedia açıldı mı? Vikipedi ne zaman açılacak?

Wikipedia açıldı mı? Gündemde Wikipedia ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Wikipedia'nın erişime kapatılmasını Anayasa Mahkemesi hak ihlali saymıştı.Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Wikipedia açıldı mı? Detaylar haberimizde...

Wikipedia açıldı mı? Bir internet ansiklopedisi olan Wikipedia ile ilgili detaylar merak ediliyor. Anayasa Mahkemesi'nin Wikipedia ile ilgili gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.AYM, Wikipedia'nın kapatılmasını hak ihlali saymıştı. Peki Wikipedia açıldı mı?

Anayasa mahkemesi, oy çokluğu ve 6 üyenin karşı oy yazısıyla alınan kararı Ankara 1. Sulh ceza mahkemesine de gönderildi. Mahkemenin kararı bilgi teknolojileri ve iletişim kurumuna iletmesiyle birlikte Wikipedia kullanıcıların erişimine açılacak.

Wikipedia nedir?

Wikipedia, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisi. MediaWiki yazılımı kullanılarak hazırlanmaktadır. Sürekli eklemeler ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacağı varsayılmaktadır.

Kurucularından, Jimmy Wales Wikipedia'yi, "Dünya üzerindeki her insana kendi dilinde, en üst kalitede, bedava bir ansiklopedi oluşturma ve dağıtma uğraşısı" olarak tanımlamaktadır.

Wikipedia sözcüğü, viki ve pedi kelimelerinin birleşiminden oluşur. "Viki", Hawaii dili'ndeki "wiki wiki" (hızlı veya bilgi amaçlı) sözcüğünden türetilmiştir. "Pedi" ise, Antik Yunan Medeniyeti'nde "kapsamlı kültürel eğitim sistemi" anlamına gelen paideia kelimesinden gelmektedir.

Wikipedia açıldı mı? Vikipedi ne zaman açılacak? ile ilgili etiketler Anayasa Mahkemesi Wikipedia açıldı mı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.