WhatsApp ücretli oluyor! Mesajlarını saklamak isteyen kullanıcılar para ödemek zorunda kalacak...

Android telefon kullanıcıları artık WhatsApp mesajlarını ücretsiz olarak yedekleyemeyecek. Google Drive'ın 2024'te veri depolama politikasını değiştirmesiyle birlikte, WhatsApp yedeklemeleri artık ücretsiz olmayacak.

Google şu anda tüm kullanıcılara ücretsiz olarak 15 GB depolama alanı sunuyor, ancak daha fazla alan isteyenler Google One aboneliği için ödeme yapmak zorunda kalacak.

WhatsApp ücretli oluyor! Mesajlarını saklamak isteyen kullanıcılar para ödemek zorunda kalacak...

WHATSAPP MESAJLARINI SAKLAMAK İSTEYENLER PARA ÖDEMEK ZORUNDA KALACAK

Bu değişiklik, Meta ve Google arasında yapılan bir anlaşmanın sona ermesiyle gerçekleşiyor. Daha önce, WhatsApp yedeklemeleri Android cihazlarda kullanıcıların 15 GB depolama sınırına dahil edilmiyordu, ancak artık bu geçerli olmayacak.

Bu değişiklikten etkilenen beta kullanıcıları için ücretsiz ve sınırsız yedekleme hizmeti zaten sona erdi. Normal kullanıcılar ise yedekleme durumları değişmeden bir ay önce Google veya WhatsApp tarafından bir bildirim alacaklar. Daha geniş bir kullanıcı kitlesine bu yılın başlarında etkilemesi bekleniyor, ancak kesin tarih bilinmiyor.

Google'ın bu değişikliğin arkasındaki nedeni, WhatsApp'ın kullanıcı sayısının artması ve yüksek çözünürlüklü resimler gibi daha fazla veri yoğunluğuna sahip mesajların yaygınlaşması olarak belirtiliyor. WhatsApp'ı aylık kullanan kişi sayısı 2018'de 1.5 milyarı aştı ve bu tarihten bu yana kullanıcı sayısının sürekli arttığı düşünülüyor.

WHATSAPP'IN BU ÖZELLİĞİNİ KULLANARAK PARA ÖDEMEK ZORUNDA KALMAYABİLİRSİNİZ

Bu durumu hafifletmek için bir strateji, önemli olmayan metinler için kaybolan mesajları kullanmak olabilir. Ayrıca, Gmail veya Google Fotoğraflar'daki depolama miktarını azaltarak daha fazla alan açabilir ve Google hesabınızı 15 GB sınırının altında tutabilirsiniz. Eğer yedeklemek istediğiniz mesajlar çok fazlaysa ve bunları azaltmak zorsa, Google One planına abone olarak depolama alanınızı artırmayı düşünebilirsiniz.

Google One'a abone olmanın maliyeti kişisel hesaplar için aylık 2 dolar veya yılda 20 dolar başlıyor ve 100 GB depolama alanı sunuyor. Bu alanı beş kişiyle paylaşabilir veya sadece kendiniz kullanabilirsiniz. Daha fazla alan istiyorsanız, 200 GB'lık bir plan yılda 30 dolar, 2 TB'lık bir plan ise yılda 100 dolar. WhatsApp yedekleme değişikliği sırasında Google'ın yeni kullanıcılara deneme teklifleri sunabileceği unutulmamalı.

Google One aboneleri, artan depolama alanının yanı sıra Google Fotoğraflar için ek düzenleme özelliklerine de erişim sağlar. Ayrıca, 200 GB'lık plana abone olanlar Google Store'da alışveriş yaparken yüzde 3 mağaza kredisi alırken, 2 TB'lık plana sahip olanlar yüzde 10 geri alır.

Ücretsiz yedekleme hizmetinin yerini tutmasa da, WhatsApp şimdi bir Android telefonundan diğerine veya bir iPhone'dan diğerine sohbet geçmişinizi daha kolay bir şekilde transfer etme özelliği sunuyor. Bu sürecin detaylarına WhatsApp'ın web sitesindeki SSS bölümünden ulaşabilirsiniz.

WhatsApp ücretli oluyor! Mesajlarını saklamak isteyen kullanıcılar para ödemek zorunda kalacak... ile ilgili etiketler WhatsApp
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.