Resmen duyurdu! Porsche borsaya giriyor

Porsche, hisselerinin yüzde 25’ini halka arza hazırlıyor. Yıllar önce borçları nedeniyle Volkswagen tarafından satın alınan lüks otomobil üreticisi Porsche, hisselerinin yüzde 25'lik bir kısmının halka arz olacağını bu yılın başlarında açıkladı. Şirket, şimdi ise halka arz için gün saymaya başladı. İşte detaylar…

Porsche, yıllar önce borçları nedeniyle Volkswagen tarafından satın alınmıştı. Bu yıl başında ise hisselerin yüzde 25’lik ısmının halka arz olacağını açıklayan şirket, arz işlemi için gün saymaya başladı. Resmen duyurdu! Porsche borsaya giriyor

LK ARZ DUYURUSU YAPILDI 

Alman otomobil üreticisi Porsche, hisselerinin yüzde 25’ini Frankfurt Menkul Kıymetler Borsasına listelemek için ilk halka arz duyurusunu yaptı.

Halka arzın eylül sonu veya ekim başı olması hedefleniyor ve sermaye piyasası koşullarına bağlı olarak yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Porsche CEO'su Oliver Blume, "Volkswagen Denetleme Kurulu'nun Porsche AG'nin halka arzı lehine kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu Porsche için tarihi bir an. Dünyanın en başarılı spor otomobil üreticilerinden biri olan Porsche’nin halka arzı bizim için yeni bir sayfa demek." değerlendirmesinde bulundu.

Resmen duyurdu! Porsche borsaya giriyor - Resim : 2

PORSHE, 2022’NİN İLK YARISINDA GÜÇLÜ BİR BÜYÜME ELDE ETTİ

2022'nin ilk yarısında Porsche; gelir, faaliyet karı ve satış getirisinde güçlü bir büyüme kaydetti.

2022 yılının tamamı için şirket, yaklaşık 38 ila 39 milyar euro aralığında gelir ve yüzde 17 ila 18 aralığında bir satış getirisi hedefliyor. Şirketin uzun vadeli hedefi ise bu rakamın yüzde 20’lere çıkarmak.

 

AVRUPA’DA EN BÜYÜK HALKA ARZ

Halka arzıyla birlikte şirketin değerinin 65 ila 85 euro arasına çıkması bekleniyor. 85 milyar euroluk üst sınır gerçekleşirse, bunun Almanya tarihindeki en büyük halka arz olacağı belirtiliyor. Bu aynı zamanda Avrupa'da 1999'dan beri gerçekleşen en büyük halka arz olacak.

Resmen duyurdu! Porsche borsaya giriyor ile ilgili etiketler Avrupa wolkswagen borsa halka arz Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası porshe
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.