'Vız gelir, tırıs gider' diyen İmamoğlu'na CHP sırt mı çeviriyor? Sadece en yakınları arka çıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Vız gelir tırıs gider' sözleri sonrası CHP'ye yakın kesimlerden oldukça sert tepkiler geldi. İmamoğlu'na gelen tepkilere rağmen CHP yönetimi ve teşkilatın sessiz kalması ise dikkat çekti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi İmamoğlu'na yakın milletvekillerinin bile sessiz kaldığını belirterek, "İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu başta olmak üzere CHP teşkilatlarından İmamoğlu’na destek gelmedi" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisinde Habertürk yazarı Nagehan Alçı ile fotoğraf paylaşmasına gelen tepkilere verdiği 'Vız gelir, tırıs gider' yanıtının sadece CHP'ye yakın kesimlerden değil parti içinde de büyük rahatsızlığa neden olduğu ortaya çıktı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'li milletvekilleri arasında İmamoğlu'nu destekleyen bir grubun bile sessiz kaldığını belirterek, "İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu başta olmak üzere CHP teşkilatlarından İmamoğlu’na destek gelmedi. Sadece İmamoğlu’nun ekibi tarafından aranan birkaç belediye meclis üyesi destek tweet’i atmayı göze alabildi" ifadelerini kullandı.

Selvi, gelen tepkilere rağmen İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçmeyeceğini sözlerine ekledi.

Abdulkadir Selvi'nin "İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçer mi" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığında önündeki en büyük engelin kalkmasının keyfini yaşıyor. Çünkü Kılıçdaroğlu uzun bir süredir Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakmadığını hissettiriyor. İmamoğlu’nu Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’ndan alıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği için ne yapıp ne yapamayacağını iyi biliyor. Belediye başkanlarımız ikinci dönem halka hizmet etmeye devam etmeli çıkışıyla, popstar seçmeyeceğiz vurgusuyla İmamoğlu’nun adaylığını istemediğini ortaya koymuştu. İmamoğlu için, “Bizim Tarkan” dediği biliniyordu. Kılıçdaroğlu’nun birkaç gündür hayatının en rahat uykusunu uyuduğundan kuşkum yoktur. CHP Genel Merkezi yöneticilerine, “Ben size söylemiştim” dediğini duyar gibiyim.

CHP MİLLETVEKİLLERİNİN TUTUMU

Bu arada Ekrem İmamoğlu’nun, “Vız gelir, tırıs gider” çıkışı ile sadece CHP’ye yakın medyanın travma yaşadığını düşünüyordum. Yanılmışım. CHP milletvekilleri arasında da büyük bir rahatsızlığa neden olmuş. İstanbul kara teslim olmuşken İmamoğlu’nun İngiliz Büyükelçi ile balık keyfini bile savunmayı göze alan CHP’liler, bu kez İmamoğlu’na sırtlarını döndüler. CHP milletvekillerinden destek tweet’i atan çıkmadı. Oysa CHP milletvekillerinin arasında İmamoğlu’nu destekleyen bir grup var. Onlar da seslerini çıkarmamayı tercih ettiler. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu başta olmak üzere CHP teşkilatlarından İmamoğlu’na destek gelmedi. Sadece İmamoğlu’nun ekibi tarafından aranan birkaç belediye meclis üyesi destek tweet’i atmayı göze alabildi.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

'Vız gelir, tırıs gider' diyen İmamoğlu'na CHP sırt mı çeviriyor? Sadece en yakınları arka çıktı ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu CHP İBB Cumhurbaşkanlığı Canan Kaftancıoğlu milletvekili aday vız gelir tırıs gider
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.