Vitrin için değilse neden tek o baretsiz?

Eski bakan ve CHP milletvekili Fikri Sağlar önceki gün katıldığı televizyon programında başörtülü bir hakimin vereceği karara güvenmeyeceğini açıklamıştı. Bu skandal ifadelerle ilgili tartışmalar devam ederken, CHP Genel Başkanı bugün yanında başörtülü PM üyesi Sevgi Kılıç ile kameralar karşısına geçti. Ancak o fotoğraf karesinde Kılıç hariç herkesin başında baret vardı. Sağlar'ın skandal sözlerini unutturulmak için özellikle tercih edildiğinin düşünülmesine neden olan baret detayı tepki çekti.

90'lı yıllar, 2000'lerin başı CHP adına başörtüsü ile mücadele yılları olarak geçti. 

Önceleri üniversitelere başörtülü kızlarının alınmasını önlemek için 28 Şubatçılarla kol kola hareket eden CHP ve onunla aynı fikri zihniyeti taşıyan dönemin asker ve bürokrasisi, sırf başörtülü eşi olduğu için Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'nı önlemeye çalıştı.

2008'de üniversetilerde başörtüsünü serbest bırakan yasa değişikliğini iptal ettirmek için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran da CHP'ydi. Hatta bu iptal başvurusunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun da imzası vardı.

Vitrin için değilse neden tek o baretsiz?

Sonraki yıllarda da AK Parti iktidarının başörtüsünün kamusal hayata girişinin önünü açan her adımına karşı çıkan taraf bizatihi CHP ve onun yöneticileriydi. Buna ilişkin çok sayıda örnek var. 

Ancak, en son skandal bile CHP'deki başörtüsü algısını ortaya koymaya yetiyor. Eski Devlet, Kültür ve Turizm Bakanı, CHP eski Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın başörtülü bir hakime güvenmeyeceğine ilişkin sözleri bilinçaltındaki gerçek duygunun dışa vurumuydu sadece. 

İşte bu tartışmaların yaşandığı bir ortamda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul'da bir açılışta yanında başörtülü Parti Meclisi üyesi Sevgi Kılıç ile kameralara poz verdi. 

Ne var bunda diyebilirsiniz. Bizce de bundan doğal ne olabilir ki zaten. Ama maalesef doğal değildi orada sergilenen. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan doğal olmayan o detaya sosyal medyadan Kılıçdaroğlu'na yönelttiği şu soru ile dikkat çekiyor...

Sağlar'ın sözleri karşısında herhangi bir açıklama yapmayan, ancak verdiği bu fotoğrafla algı oluşturmaya çalışan Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp da bununla milleti aldatma sürecini de bıraksın. Milleti aldatamazsınız. Geçti o günler. Yanına 2 değil 20 tane başörtülü koysan da senin ne olduğunu biliyorlar." sözleri ile tepki göstermişti. 

Vitrin için değilse neden tek o baretsiz? - Resim : 2

Sevgi Kılıç'ın bu fotoğrafın öncesinde çektirdiği bir başka fotoğraf ise eleştirileri haklı çıkartacak cinsten.

Vitrin için değilse neden tek o baretsiz? - Resim : 3

Çünkü Kılıç'ın o fotoğraf sırasında başında baret olduğu görülüyor. Yani Kılıç, Kılıçdaroğlu'nun sağ yanına geçmeden önce ya başındaki bareti kendi inisiyatifi ile çıkardı, ya da birileri ona 'çıkar' dedi.

 

 

 

Vitrin için değilse neden tek o baretsiz? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP başörtüsü Anayasa Mahkemesi Sevgi Kılıç parti meclisi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.