Vitor Pereira'dan gençlere övgü... Arda Güler ve Muhammed Gümüşkaya kalitesi Porto'da bile çok az

Vitor Pereira: "Avrupa’nın en büyük kulüplerinden olan Porto’da 5 yıl altyapıda çalıştım. Arda (Güler) karakteri ve kalitesinde çok az oyuncu gördüm. Kendilerini geliştirirlerse Muhammed ve Arda, Türk futbolu için çok önemli futbolcular olacak."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 5 yıl Porto altyapısında çalıştığını, orada bile Arda Güler ve Muhammed Gümüşkaya kalitesinde çok az futbolcu gördüğünü söyledi.

Sarı-Lacivertliler dün akşam UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Finlandiya ekibi HJK Helsinki'yi Kadıköy'de 1-0 mağlup ederken altyapıdan gelen 20 yaşındaki Muhammed ile 16'lık Arda, en çok konuşulan isimler oldu. Basın toplantısına, galibiyet golünü atan Muhammed Gümüşkaya ve ilk kez Avrupa'da Fenerbahçe forması giyen Arda Güler ile katılan Portekizli teknik adam, "Tabii ki çok gururluyum bugün gerçekten sahada çok iyi iki karakter gördüm. Zor olmayan bir maçtı, genç oyuncularımız çok kaliteli bir oyun sergilediler. Böylesine bir maçta problemsiz oynadılar tecrübeli oyuncuların arasında. Tecrübeliler de çok iyiydi. Hafta boyunca gerçekten çok çalıştılar, kendilerine inanıyorlar. Muhammed çok kaliteli bir gol attı. Gerçekten çok mutluyum. Onlar genç oldukları için değil; kaliteli ve karakterli oldukları için oynadı" diye konuştu.

BU YETENEKLER PORTO'DA BİLE YOK 

"Genç oyuncuları yetiştirebilmek ve parlatabilmek istiyorsanız onlara her şeyden önce süre ve özgüven vermeniz gerekir. Hata yaptıklarında onları desteklemek gerek. Bunlar olunca kalite varsa parlıyorlar. Onların genç olması oynayacaklarının garanti olduğu anlamına gelmez. Ben Avrupa’nın en büyük kulüplerinden olan Porto’da 5 yıl altyapıda çalıştım. Arda karakteri ve kalitesinde çok az oyuncu gördüm. Kendilerini geliştirirlerse Muhammed ve Arda, Türk futbolu için çok önemli futbolcular olacak."

Vitor Pereira'dan gençlere övgü... Arda Güler ve Muhammed Gümüşkaya kalitesi Porto'da bile çok az - Resim : 2

"KENDİMİ GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIM"

Fenerbahçe’nin galibiyet golünü kaydeden Muhammed Gümüşkaya ise ”Ben Fenerbahçe’de doğdum. Benim hayallerim burada yıllarca forma giymek. Bugün gol atmak bana nasip oldu, çok mutluyum. Bunu takım arkadaşlarım, ailem ve arkadaşlarımla paylaşacağım. Bugün attığım gol benim için burada kalacak ve yarın daha fazla çalışmaya devam edeceğim. Kendimi geliştirmek zorundayım. Bugün bugünde kaldı, yarın yeni bir gün, yeni maçlar ve hedefler başlıyor” dedi.

"ÇOCUKLUKTAN BERİ O FRİKİKTE TOPUN BAŞINA GEÇMEK İSTİYORDUM"

Fenerbahçe formasıyla ilk kez bir Avrupa maçında sahaya çıkan 16 yaşındaki Arda Güler ise teknik direktör Vitor Pereira’ya teşekkür ederek, ”Şans verdiği için hocama, beni yetiştiren aileme ve Fenerbahçe taraftarına teşekkür ederim. Çocukluktan beri o frikikte, o topun başına geçmek istiyordum. Geçtim ama olmadı. Büyüdükçe küçülmemiz lazım ki altyapıda kardeşlerimiz bizim gibi sahaya çıksın. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vitor Pereira'dan gençlere övgü... Arda Güler ve Muhammed Gümüşkaya kalitesi Porto'da bile çok az ile ilgili etiketler Fenerbahçe Vitor Pereira Arda Güler Muhammed Gümüşkaya

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.