Muhammed Gümüşkaya'dan Helsinki'ye füze... Altyapıdan çıktı kahraman oldu

HJK Helsinki maçına forvetsiz çıkmak zorunda kalan, üstüne bir de İrfan Can'ı kaybeden Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren isim Muhammed Gümüşkaya oldu. Altyapıdan yetişen 20 yaşındaki orta saha oyuncusu gecenin kahramanı oldu.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki HJK Helsinki maçıyla 910 gün sonra Avrupa maçına çıktı. Sarı-Lacivertliker evinde oynadığı ilk maçı kazanmak istiyordu ama tekni direktör Vitor Pereira'nın elinde forvet yoktu.

10 kişi kapanan Finlandiya takımının kilidini açmak genç Muhammed Gümüşkaya'ya düştü. Maça 62. dakikada Mesut Özil'in yerine giren 20 yaşındaki orta saha oyuncusu 65'te attığı nefis golle Fenerbahçe'yi öne geçirdi. Sarı-Lacivertli taraftlarla Muhammed Gümüşkaya'yle ilgili Twitter'da kısa süre içinde binlerce paylaşım yaptı.

AFERİN SANA ÇOCUK

Sarı-Lacivertliler'de Serdar Dursun, Mert Hakan Yandaş, Dimitris Pelkas ve Enner Valencia, sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi. Tanzanyalı golcü Samatta ise maç listesinde yoktu. Elinde forvet kalmayan Pereira maça santrforsuz çıkmak zorunda kaldı.

Helsinki'nin kilİdini kim açacak derken 2. yarıda olumsuzluklara bir de İrfan Can Kahveci'nin sakatlığı eklendi. Vitor Pereira 62'de takımın yıldızı Mesut Özil'i çıkararak genç ismi oyuna aldı. Portekizli, oyuna girerken "Hadi aslanım" diyerek genç futbolcusunun sırtını sıvazladı.

65'te ceza sahası dışı sol çaprazından nefis vuran Muhammed Gümüşkaya, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

ÖPECEK ARMA BULAMADI

1 Ocak 2001 doğumlu orta saha oyuncusu, altyapıdan oyuncu çıkartmakta zorlanan F.Bahçe'yi böyle bir maçta galibiyete taşımayı başardı. Geçen sezonu Boluspor'da kiralık geçiren genç isim, hazırlık kampında Pereira'nın gözüne girmeyi başarmıştı. Bu golle adını duyuran Muhammed Gümüşkaya'nın golden sonra öpecek arma bulamaması gülümsetti.

Muhammed Gümüşkaya'dan Helsinki'ye füze... Altyapıdan çıktı kahraman oldu ile ilgili etiketler Fenerbahçe HJK Helsinki Vitor Pereira Muhammed Gümüşkaya
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.