Üniversitelilere 10 bin TL burs müjdesi! İşte VGM burs başvuru detayları...

2023 YKS sürecinin sonuna gelinmesiyle birlikte, 2023 yılında üniversite öğrencilerine burs desteği verden şirketler, dernekler ve vakıflar merakla araştırılmaya başlandı. Bu çerçevede VGM (Vakıflar Genel Müdürlüğü) üniversite eğitimine yen başlayan veya ara sınıfta okuyan başarılı öğrencilere burs veriyor. İşte, VGM burs başvurusu koşulları ve burs miktarı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2 Mayıs 1920'de, Şer'iyye ve Evkaf Vekaleti olarak kurulan, 3 Mart 1924'te şimdiki adını alan, Türkiye'deki vakıfları denetlemekle yükümlü müdürlüktür. Her yıl üniversite öğrencilerine burs veren VGM'nin yeni dönem burs başvurularının ne zaman başlayacağı, burs miktarı ve başvuru koşulları merakla araştırılıyor.  İşte, VGM burs başvurusu koşulları ve burs miktarı...

Üniversitelilere 10 bin TL burs müjdesi! İşte VGM burs başvuru detayları...

Bu yıl üniversite öğrencilerine burs veren kurumların başında ise VGM (Vakıflar Genel Müdürlüğü) geliyor. 

2023 eğitim öğretim yılı VGM burs başvuru tarihleri henüz netlik kazanmadı. VGM burs başvurularının KYK başvuruları ile birlikte başlaması bekleniyor. 

VGM BURS MİKTARI KAÇ TL?

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, 200 lira olan ortaöğrenim eğitim yardımları 500 liraya, yükseköğrenim ile yabancı uyruklu öğrencilere verilen 650 liralık burs ise 1250 liraya yükseltildi.

Bu çerçevede, üniversite öğrencilerine verilecek 8 aylık burs miktarının toplam değeri 10 bin TL olacak.

VGM BURS BAŞVURU ŞARTLARI

Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs alan öğrenciler, VGM bursundan yararlanamazlar. Ancak geri ödemeli öğrenci kredisi alanlar ise Vakıflar bursundan faydalanabilir.

 Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;
a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,
b) Yabancı uyruklu öğrencilere,
c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,
ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,
d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,
e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,
f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,
g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.
Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;
Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

 

Üniversitelilere 10 bin TL burs müjdesi! İşte VGM burs başvuru detayları... ile ilgili etiketler burs Vakıflar Genel Müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.