Vejeteryanların gözdesi Falafel nasıl yapılır? Falafel hangi ülkenin yemeğidir?

Bol proteinli bir vejeteryan yemeği arıyorsanız falafel tam size göredir. Falafel'in hangi ülkeye ait olduğu konusunda birçok rivayet olsa da genel olarak İsrail ve Filistin yemeği olarak bilinir. Paris'te Musevi Mahallesi'nde de en güzelini yiyebileceğiniz Falafel nasıl yapılır? Falafel hangi ülkeye aittir? İşte vegan yemeği falafel tarifi

Falafel tarifi arayanlar haberimizi okusun. Genel olarak Akdeniz yemeği olarak bilinen ve diğer adı Tamiya olan Falafel, bir İsrail ve Filistin köftesi olarak bilinir. Vejeteryanların rağbet ettiği falafel ile ilgili birçok rivayet vardır. Peki falafel nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Yaplışı 10 dakika bile sürse Falafel'in damaklarda bırakacağı tat enfestir. 

FALAFEL MALZEMELERİ

Malzemeler
250 gr nohut (akşamdan ıslatılacak)
1 küçük boy soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz (yaprakları saplarından ayrılıp ince doğranacak)
Yarım çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı sumak
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
1/4 çay kaşığı karabiber n 3 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Tahin Sos n 120 ml tahin
50 gr süzme yoğurt n 90 ml ılık su
1 diş sarımsak (püre)
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber Yapılışı

FALAFEL TARİFİ NASIL YAPILIR?

Bir gece önceden nohutları tuzlu suda bekletin. Ertesi gün nohutların suyunu süzün. Soğuk su ile tencereye koyup haşlayın. Burada dikkatli olmanız gerekli çünkü nohutların biraz diri olması gerekiyor. Pişer pişmez akan soğuk suyun altında soğutun. Soğanı, sarımsağı, maydanozu ince ince doğrayın. Nohutlarla birlikte baharatlar ve un hariç tüm malzemeleri mutfak robotunuza ekleyin. Püre olmayacak ve nohutlar parçalı kalacak şekilde çekin. Bir karıştırma kasesine alıp üzerine baharatları, tuzu, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Mücver veya sebze köftesi kıvamına gelince sıvıyağda kızartın. Tahin sos yapmak için yoğurdu bir kaseye alın. Üzerine tahini ekleyin. Suyu da yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya başlayın. Bütün malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar yavaş yavaş çırpın.

Besleyici olduğu kadar hafif de olan falafelin servis sırasındaki eşlikçileri çoban salatası, patates püresi, taze soğan, sarımsaklı yoğurt ya da humus olabilir.

FALAFEL HANGİ ÜLKEYE AİTTİR?

Falafel hangi ülkeye aittir sorusu birçok kez sosyal medyada konu olmuştur. Ancak falafel şu ülkeye aittir diyemeyiz. Zira falafel'in çıkışı Mısır, İsrail ya da filistin olabilir. Zira Akdeniz mutfağının bu güzide yemeği falafel tüm Ortadoğu coğrafyasına mal olmuştur.

Besleyici olduğu kadar hafif de olan falafelin servis sırasındaki eşlikçileri çoban salatası, patates püresi, taze soğan, sarımsaklı yoğurt ya da humus olabilir.

Vejeteryanların gözdesi Falafel nasıl yapılır? Falafel hangi ülkenin yemeğidir? ile ilgili etiketler Yemek falafel hangi ülkeye aittir Falafel Tarifi falafel nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.