Vaspurakan nerede? Alparslan Büyük Selçuklu'daki Vaspurakan'ı kim fethetti! İşte Vaspurakan fethi

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde adı geçen Vaspurakan izleyicinin de merak ettiği detaylardan oldu. Dizinin takipçileri Vaspurakan Nerede, Vaspurakan Hangi ülkede sorularına yanıt aramaya başladı.

Vaspurakan hangi Ülkede merak ediliyor. TRT 1 dizisi Alparslan Büyük Selçuklu'da adı sıkça geçen ve izleyicinin de merak konusu olan Vaspurakan Kalesi hakkında detayları sizler için araştırdık.

Vaspurakan fethi ile ilgili araştırmalar hızlandı. Vaspurakan'ı kim fethetti soruları gündeme geldi. Tarihte Vaspurakan'ı önce Moğollar daha sonra ise Osmanlı Türkleri fethetmiştir.

VASPURAKAN NEREDE? HANGİ ÜLKEDE?

Sultan Alparslan'ın hayatını konu alan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde adı sıkça geçen Vaspurakan Kalesi Alparslan'ın yapacağı saldırı öncesi izleyici tarafından araştırılan bir yer oldu. Nasıl sonuçlanağı merak konusu olan saldırı öncesi "Vaspurakan nerede, Vaspurakan hangi ülkede" sorularının yanıtı haberimizde.

Vaspurakan, "Soylu ülke, prensler ülkesi" anlamına geliyor. Van Gölü çevresinde bağımsız bir krallık olan Ermeni Krallığı'na bağlı olan Vaspurakan Kalesi günümüzde Türkiye'nin Kuzeydoğusu ile İran'ınb kuzey batısında yer alır.

Ermeni Uygarlığının beşiği olarak kabul edilen Vaspurakan Kalesi, Türkiye'nin kuzey doğusu ile İran'ın kuzey batısını kapsar.

 

Vaspurakan nerede? Alparslan Büyük Selçuklu'daki Vaspurakan'ı kim fethetti! İşte Vaspurakan fethi ile ilgili etiketler TRT 1 vaspurakan nerede vaspurakan kalesi hangi ülkede
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.