Varan 2: Tekirdağ’da inanılmaz olay! Soruşturma dosyası adliyeden nasıl ve neden kayboldu?

İş insanı Bayram Şen, CHP’li Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, hakkındaki iddialarına bir yenisini daha ekledi. Şen aldığı ihale sonrası uğradığı baskı ve tehdit nedeniyle, Mandalı’yı gizli kameraya çekerek, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ancak dosyanın adliyeden tamamen kaybolduğunu öne sürdü. Şen, eski başkan Mandalı hakkında can güvenliği nedeni ile başvurduğu Sapanca Adliyesi’nden yeniden şikayetçi oldu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Tekirdağ Kapaklı’da CHP’li Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı ile ilgili inanılmaz iddialar ortaya atıldı. İş insanı Bayram Şen’in iddialarına göre, Kapaklı’da 2014 yılında ihaleye girerek park yapım ihalesini aldığını, sonrasında ise rüşvet, tehdit ve evrakta sahtecilik yapılarak iflas ettirildiğini iddia etti. İş insanı Şen, belediye başkanı Mandalı’nın baskıları üzerine, çektiği gizli kamera görüntüleri ve diğer somut delillerle Tekirdağ Adliyesi’ne yaptığı şikayetin ise hiç işleme konulmadığını, soruşturma dosyasınında adliyede kaybolduğunu öne sürdü.

Varan 2: Tekirdağ’da inanılmaz olay! Soruşturma dosyası adliyeden nasıl ve neden kayboldu?

(Kapaklı Eski CHP’li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İrfan Mandalı)

SAAT ŞEKLİNDEKİ GİZLİ KAMERA İLE RÜŞVET ALINMASINI GÖRÜNTÜLEDİ

CHP Kapaklı Belediye Başkan adayı İrfan Mandalı hakkında konuşan iş insanı Şen, neden gizli kamera kullandığını ise şöyle anlattı.

''İrfan Mandalı’ya para getirirken beni sıkıştırmasından ve sürekli tehdit etmesinden dolayı, kameralı bir saat satın aldım ve parayı getirirken Kapaklı Finansbank şubesinde bankada parayı çekerken kayda almaya başladım. Parayı aldım saati hiç kapatmadan. İrfan Mandalı’nın kendisine ait olan köfteci dükkanında kendisine parayı verdiğim ses kayıtlarında ve görüntü kayıtlarında sabittir. Bunun dışında yine bir gün seçim zamanı bana para getirmedim diye beni aşağıladığı ve ezdiği bir görüşmeyi yine bu saat kanalıyla dinlemeye aldım. Belediyenin siyah, altı Audi marka aracında şoförünü arabasından indirip beni yanına alarak belediyenin etrafında tur atarken arabada beni aşağıladığı ses kayıtlarını sizlere veriyorum. İrfan Mandalı benden haksız kazançla tehditle işi yaptırmamakla tehdit ederek zorla rüşvet aldı. Kendisinden şikayetçiyim ve aldığı paraları geri vermesini istiyorum. Toplam ihale bedeli 2014 yılında 4,5 trilyon olan iş nedeniyle benden kdv dahil 600.000 TL rüşvet aldı. Bunu çok rahat ispatlayabiliyorum.Tabi rüşvet alırken Abdullah Bey de bununla beraber ortak hareket etti.”

Varan 2: Tekirdağ’da inanılmaz olay! Soruşturma dosyası adliyeden nasıl ve neden kayboldu? - Resim : 2

(İş insanı Bayram Şen,adliyede kaybolan rüşvet iddiaları dosyası için,Sapanca Adliyesi’ne giderek yeniden şikayetçi oldu.)

“ÇEKTİĞİM GÖRÜNTÜLERLE BERABER MANDALI’YI SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİM”

Tekirdağ Kapaklı’da yaşadığı ihale, rüşvet, baskı, tehdit ve iflas iddialarını anlatmayı sürdüren Şen, açıklamalarının devamında ise şunları söyledi:

''Kendi sıkıntılarımdan dolayı ceza almaktan korktuğum için bu görüntüleri mahkemeye veremedim. Fakat bir süre sonra tanıştığım kişiler gönül rahatlığı ile şikayette bulunabileceğimi belirttiler. Bunun üzerine bu olayları bilen benim taşeronlarım ve tedarikçilerim ile Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na gittik .Cumhuriyet Savcısı, İrfan Mandalı’nın orada çok güçlü olduğunu, her şeyden haberdar olduğunu, bu nedenle Çorlu’dan şikayeti yapmamız gerektiğini bize belirtti. Bizde Çorlu KOM Şube’den 2019 yılında şikayette bulunduk. O zamandan bu zamana hiçbir ilerleme olmadı.”

Varan 2: Tekirdağ’da inanılmaz olay! Soruşturma dosyası adliyeden nasıl ve neden kayboldu? - Resim : 3

MANDALI’NIN RÜŞVET İSTEME VE TEHDİT DOSYASI ADLİYEDE NEDEN BULUNAMIYOR?

Şen, açıklamalarının devamında kendisini iflasa götüren Kapaklı Eski Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı şikayet ettiği dosyaya hiç bir işlem yapılmadığını ve dosyanın kaybolduğunu öne sürdü. Şen dosyanın kaybolması ile ilgili olarak, ''Bu nedenle dosya ile ilgili araştırma yaptım ama Çerkezköy Savcılığı‘nda ve Çorlu Savcılığı’nda dosyaya ulaşamadım. Hala daha ulaşamıyorum, fakat şunu biliyorum. İrfan Mandalı ve içinde bulunduğu güçler, adliyede ve emniyette çok güçlüler. Zaten başkan beni tehdit ederken ''Bana hiçbir şey olmaz, bana hiç kimse bir şey yapamaz, ben bu işin bedelini zekatını veriyorum. Hem adliyeyi doyuruyorum, hem emniyeti doyuruyorum.Bunun bir karşılığı olacak senden aldığım paraları da kendi başıma yemedim. Onlara veriyorum'' diye bana sözlü olarak tehditte bulundu. Defalarca 2014’ten bu yana hiçbir davamız, hiçbir soruşturmamız adamı etkilemedi. Ben kendisinden davacı ve şikayetçiyim. 2014 yılında vermiş olduğum paralarımı geri istiyorum, cezalandırılmasını istiyorum. Ayrıca İrfan Mandalı’ya yardım ve yataklık yapan emniyet ve adliye personelinin, bu dosyayı bugüne kadar ortaya çıkartmayıp saklayan, ya da onların tabiriyle ortadan yok eden kişilerin cezalandırılmasını istiyorum. Beş yıl boyunca bir dosya ilerlemez mi ya da reddedilmez mi? Bunun cevabının tarafıma verilmesini istiyorum.” dedi.

Varan 2: Tekirdağ’da inanılmaz olay! Soruşturma dosyası adliyeden nasıl ve neden kayboldu? - Resim : 4

“MANDALI HAKKINDA Kİ TÜM İDDİALARIM BELGELİDİR”

Şen SuperHaber’e anlattığı inanılmaz iddiaların sonunda ''İrfan Mandalı daha önce de benzer suçlarla ceza almış, hapis yatmış sabıkalı bir kişi olmasına rağmen, yeniden belediye başkan adayı olmuş.Tüm sabıkalarından bu gizli güçler vasıtasıyla kurtulmuş, maalesef pis işlerini parayla temiz gibi göstermiştir. Bahse geçen suçlamalarımın hepsi ispatlıdır. Benim ne kadar rüşvet verdiğim, bankada çektiğim paralardan, yanımda çalışan arkadaşlardan ve taşeronlarda bilmektedir.” ifadelerini kullandı.

KAYIP RÜŞVET İDDİALARI DOSYASI İÇİN YENİDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Öte yandan, Kapaklı’da olanlar hakkında çarpıcı iddialarda bulunan iş insanı Şen, Çerkezköy Adliyesi’ndeki kayıp dosyanın tüm aramalarına rağmen bulunamaması üzerine yeniden şikayetçi olduğunu belirtti. Şen, CHP’li eski başkan ve yeni aday Mandalı hakkında can güvenliği nedeni ile başvurduğu Sapanca Adliyesi’nden yeniden şikayetçi olduğu öğrenildi.

 

Varan 2: Tekirdağ’da inanılmaz olay! Soruşturma dosyası adliyeden nasıl ve neden kayboldu? ile ilgili etiketler CHP Tekirdağ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.