Varan 2: Biri hariç en kabarık 5 faturanın tümü CHP'lilere ait!

1.2 milyon liralık haberleşme faturası, CHP'li Elif Doğan Türkmen'in başkanlık divanından istifasına sebep oldu. Peki diğer milletvekilleri ne kadar harcıyor? Yeni ortaya çıkan bir listeye göre en kabarık iletişim faturaları hep CHP'li vekillere ait!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 milyon 2 yüz bin liralık haberleşme faturası tartışma konusu olan TBMM Başkanlık Divanı üyelerinden CHP'li Elif Doğan Türkmen'in Başkanlık Divanı'ndan istifasını istemişti.

Önceki gün yapılan çağrı için sessiz kalan Türkmen, dün akşam yaptığı açıklamada “Genel Başkanımız ile konuştuktan sonra gereğini yaparım” demişti. CHP'li Türkmen’den, konuyla ilgili beklenen haber geldi.

Daha önce yaptığı açıklamada Genel Başkan’la görüşeceğini söyleyen CHP Adana milletvekili Elif Doğan Türkmen, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmeden Meclis’teki ‘başkanlık divanı üyeliği’ görevinden istifa ettiğini duyurdu.

DİĞER VEKİLLER NE KADAR ÖDÜYOR?

Normalde TBMM üyelerinin haberleşme faturaları, bir yıl içerisinde vekil maaşının iki katını geçemiyor.

İletişim harcamaları konusunda TBMM üyelerinin tamamı için iki maaş kısıtlaması uygulanmıyor. Bu uygulamadan muaf olan üyeler de var.

23 Başkanlık Divanı üyesi (TBMM Başkanı, 4 TBMM Başkanvekili, 11 kâtip üye, 7 idare amiri), 11 TBMM Grup Başkanvekili ve 18 İhtisas Komisyonu Başkanı olmak üzere tam 52 kişi.

Habere göre bu uygulama 1993’ten beri geçerli. Dayanağı da Hüsamettin Cindoruk’un TBMM Başkanı olduğu dönemde, 4 Mart 1993’te yapılan bir Başkanlık Divanı toplantısında alınan karar.

EN KABARIK FATURALAR CHP'LİLERE AİT

Hürriyet tarafından tespit edilen listede en kabarık iletişim faturaları hep CHP'li vekillere ait!

Elif Doğan Türkmen - CHP 1.198.000 TL, Emre Köprülü - CHP 373.417 TL, Özcan Purçu - CHP 181.905 TL, Ali Haydar Hakverdi - CHP 77.882 TL, Özgür Özel - CHP 78.120 TL ve Fehmi Küpçü - AK Parti 130.498 TL ile listenin zirvesinde yer alıyor.

lytkjuykyukl

Varan 2: Biri hariç en kabarık 5 faturanın tümü CHP'lilere ait! ile ilgili etiketler CHP fatura elif doğan türkmen iletişim
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.