Van Gölü canavarı gerçek mi?

Bir dönemde oldukça sık konuşan efsane Van Gölü canavarı yeniden gündeme çıktı. Züleyha Sona adlı bir vatandaş sırtı dikenli olan canlının Van Gölü canavarı olduğunu iddia ederek çektiği görüntüleri paylaştı. Van Gölü canavarı gerçek mi?

Ülke gündemine sık sık gelen Van Gölü canavarı efsanesi yeniden konuşulur oldu. Züleyha Sona adlı bir vatandaş çektiği görüntülerde sırtı dikenli olan canlının Van Gölü canavarı olduğunu iddia ederek konunun araştırılmasını istedi.

Züleyha Sona adlı vatandaş, daha önceleri de Van Gölü canavarı görüldüğünün haberleri sonrasında oldukça güldüğünü ancak u cismi gördükten sonra gerçekten bir canavar olduğuna inandığını dile getirdi. Van Gölü sahilinde akrabaları ile beraber gezintiye çıkan Sona, gölge bir hareketlilik olduğu anda kayıt yapmaya başladığını ifade etti.

Hayatında ilk defa böyle bir şey gördüğünü belirten Sona, Van Gölü canavarı olduğunu düşündükleri bu cismin araştırılmasını istedi.

Van Gölü canavarı gerçekten var mı?

Van Gölü canavarı iddialarının gerçekliğine dair net bir bilgiye henüz ulaşılamadı. Çıkan iddiaların ardından resmi kurumlar pek çok defa araştırma gerçekleştirdi. Ancak araştırmaların neticesinde Van Gölü içerisinde olağan dışı bir varlığın izine rastlanmadı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyesi olan Ünal Kozak da gölge yapılan araştırmalar esnasında Van Gölü canavarı ile karşılaştığını ve kameraya çektiğini iddia etmişti. Buna karşılık o dönem görüntüler kimseyi ikna edememişti.

Cambridge Üniversitesi biyologları tarafından izlenen kayıtlara göre de yaratığın hiç sapma yapmadan dümdüz ilerlemesi nedeniyle bir tekne tarafından çekilen maket olabileceğine dair kuşkular doğmuştu. Uzun süre tartışılan söylentiler sebebiyle Van’ın Gevaş ilçesine Van Gölü canavarı heykeli yapıldı. Heykel ziyaretçiler tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

Van Gölü canavarı gerçek mi? ile ilgili etiketler van gölü canavarı
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü!

Süper Lig'in 37. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'a konuk oldu. Dev derbiyi Sarı-Lacivertliler 1-0 kazanarak şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Samandıra'ya gelen taraftarlara galibiyet üçlüsü çektirdi.