Vakıflar Genel Müdürlüğü 122 personel alımı ne zaman, başvurular nereden yapılır, şartlar neler, kimler başvurabilir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), destek personel pozisyonu için sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Bu bağlamda 'VGM 122 personel alımı ne zaman?' veya 'VGM personel alımı 2024' gibi konu başlıkları arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Vakıflar Genel Müdürlüğü personel alımı ne zaman, başvurular nereden yapılır, şartlar neler, kimler başvurabilir? İşte detaylar...

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), 122 destek personel pozisyonu için sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Bu kapsamda, internet aramalarında 'VGM 122 personel alımı ne zaman?' veya 'VGM personel alımı 2024' gibi başlıklar öne çıkıyor. Peki, Vakıflar Genel Müdürlüğü personel alımı ne zaman yapılacak, başvurular nereden kabul edilecek, başvuru şartları nelerdir, kimler başvurabilir? İşte detaylar...

Vakıflar Genel Müdürlüğü 122 personel alımı ne zaman, başvurular nereden yapılır, şartlar neler, kimler başvurabilir?

VGM 122 PERSONEL ALIMI

VGM, Merkez ve Taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Alım yapılacak pozisyonlar arasında Mühendis, Sosyal Çalışmacı, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Büro Personeli, Avukat ve Destek Personeli bulunuyor.

VGM 122 PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Başvurular, e-Devlet üzerinden Vakıflar Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı internet adresinden 29 Mayıs 2024 - 9 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

VGM 122 PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru yapacak adayların taşıması gereken şartlar şu şekilde sıralandı:

657 sayılı Kanun’un 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Başvuru son günü itibarıyla aranan genel ve özel nitelikleri taşımak ve belgelendirmek.

2022 KPSS (B) grubu sınavına girmiş ve istenen puan türlerinde asgari puanı almış olmak.

18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak (09.06.1989 ve sonrası doğumlu).

Görevini yapmaya engel vücut ve akıl sağlığı ile engeli bulunmamak (Sağlık kurulu raporu gereklidir).

Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

Herhangi bir kamu kurumunda görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak.

Başvuru yapacağı pozisyonda başka bir kamu kurumunda 4/B sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak.

Pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmak.

657 sayılı Kanun’un 4/B maddesine uygun olmak (Hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket nedeniyle sözleşmesi feshedilenlerin bir yıl geçmedikçe yeniden istihdam edilemeyeceği hükmü).

Gerçeğe aykırı belge veren veya beyanda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacak ve yasal işlem yapılacaktır.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için adayların, Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un ilgili maddelerinde belirtilen sağlık şartlarını taşımaları gerekmektedir. Bu şartlar arasında psikiyatrik hastalık veya kişilik bozukluğu olmaması, nörolojik rahatsızlığı bulunmaması, görme ve işitme engeli olmaması gibi kriterler yer alıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü 122 personel alımı ne zaman, başvurular nereden yapılır, şartlar neler, kimler başvurabilir? ile ilgili etiketler Vakıflar Genel Müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.