Vakıf Katılım'ın "Döviz Kur Korumalı Yuvam Hesabı" ile birikimleriniz katlanarak artıyor!

Vakıf Katılım Bankası'nın Kur Korumalı Yuvam Hesabı ile ABD doları, euro ve sterlin birikimlerinizi Vakıf Katılım Bankası'nın sunduğu faiz oranlarıyla değerlendirilerek olası kur değişimlerine karşı banka müşterilerinin birikimleri korunmaktadır. Peki, Vakıf Katılım Bankası Döviz Kur Korumalı Yuvam Hesabı nasıl açılır? İşte detaylar...

Kurlardaki değişikliklere karşı yurt dışı yerleşik tasarruf sahibi vatandaşları ve şirketlerini koruyan YUVAM Hesap Vakıf Katılım’da.

Yurt dışı yerleşik gerçek kişiler ve yurt dışı yerleşik gerçek kişilerin sermayedarı ve firma yetkilisi olduğu yurt dışı yerleşik firmalar için hesap açılabilecektir.

Vakıf Katılım'ın "Döviz Kur Korumalı Yuvam Hesabı" ile birikimleriniz katlanarak artıyor!

VAKIF KATILIM DÖVİZ KUR KORUMALI YUVAM HESABI ÖZELLERİ NELERDİR?

YUVAM Hesap, sahip olunan dövizin TL’ye dönülmesiyle TL olarak açılabilecektir.
Bir tarih kısıtı olmaksızın hesaplarınızdaki ABD Doları, Euro ve İngiliz Sterlini cinsinden bakiyeler üzerinden birden fazla hesap açılabilecektir.

-Ürünün vadesi hem gerçek hem tüzel müşteriler için 3 ay, 6 ay, 1 yıl ve 2 yıl olabilecektir.

-Hesap 90/10 kâr paylaşım havuzundan faydalanır.

-Hesap açma alt limiti 250 TL’dir.

-Hesaptan kısmî çekim yapılamayacak ve vade içerisinde hesaba para eklenemeyecektir.

-Hesap vadeden önce kapatılabilecektir.

Hesabın erken kapanması durumunda ise, erken kapama günü saat 11.00’de  bu hesap türü için ilan edilen kurun, dönüşüm kurundan yüksek olması durumunda Merkez Bankasınca kur farkına ilişkin bir ödeme yapılmayacak ve Müşteri sadece hesaptaki TL anaparasını alacaktır.

Erken kapama günü saat 11.00’de Merkez Bankasınca bu hesap türü için ilan edilen kurun dönüşüm kurundan düşük olması durumunda ise erken kapama günü saat 11.00’de Merkez Bankası tarafından ilan edilen döviz alış kurundan hesap bakiyesi ödenir. Bu çerçevede vadeden önce kapama yapılması halinde, döviz kurunda yaşanacak düşüşe bağlı olarak anapara bakiyesinde düşüş yaşanabilir.

YUVAM hesaplarına dönüştürülen döviz tutarları üzerinden vade gruplarına göre aşağıda belirlenen oranlarda hesaplanan ilave getiri, Türk Lirası olarak Merkez Bankasınca ayrıca ödenecektir. Vakıf Katılım Bankası tarafından yıllık getirileri gösteren oranlar ise şu şekildedir: 

-3 ay vadeli hesaplar için: %1,                       

-6 ay vadeli hesaplar için: %2,

-12 ay vadeli hesaplar için: %3,                     

-24 ay vadeli hesaplar için: %4.

Vade sonu kurunun, dönüşüm kurundan düşük olması durumunda banka tarafından hesap sahibine anapara + kâr payı + ilave getiri ödenmektedir.
Vade sonu kurunun dönüşüm kurundan yüksek olması durumunda ise iki plan devreye girmektedir:

a. kâr payı tutarı > = kur farkı ise banka tarafından hesap sahibine TL anapara + kâr payı + ilave getiri ödenir.

b. kâr payı tutarı < kur farkı ise banka tarafından hesap sahibine anapara + kâr payı + “kur farkı – kâr payı” tutarı + ilave getiri ödenir.

Vakıf Katılım Bankası Döviz Kur Korumalı Yuvam Hesabı ile ilgili ayrıntılı bilgiye BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Vakıf Katılım'ın "Döviz Kur Korumalı Yuvam Hesabı" ile birikimleriniz katlanarak artıyor! ile ilgili etiketler vakıf katılım yuvam hesabı kur korumalı döviz
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.