Uzmanlar açıkladı: “Şanslı kız sendromu” nedir ve TikTok buna nasıl öncülük etti?

TikTok’ta her geçen gün yeni bir fikir trend haline geliyor. Bu seferki trend ise “Şanslı kız varsayımı” Uzmanlar uyardı, şanslı kız varsayımı, “şanslı kız depresyonuna” dönüşebilir! Peki nedir bu varsayım? İşte detaylar…

TikTok’ta ortaya atılan her bir fikrin yeni bir trende dönüşmesi an meselesi! Bu kez trend olan şey ise “Şanslı kız varsayımı.” Peki nedir bu şanslı kız varsayımı? Uzmanlara göre bu, bir tür spiritüel varsayım yasasından ilham alıyor. Bir ilişki koçu, "şanslı kız varsayımının" işe yarayabileceğini iddia ediyor, ancak teoriyi kendileri denemeyi düşünenler için birkaç uyarı sözü var. Yoksa bu trend, “şanslı kız depresyonuna” dönebilir!

"Şanslı kız sendromu", ortaya yeni çıkmış olan bir TikTok trendidir. İnsanlar bu trendde kendine “çok şanslı” olduklarını söylüyorlar ve bu düşünce hayatlarına tezahür etmeye başlıyor. 52 yaşındaki John Kenney, şanslı olduğunuza inanmayı içeren fenomenin 1960'lardan beri var olduğunu söylüyor. Bunun "Varsayım Yasası" (istediğinizi elde edeceğiniz varsayımı) olarak bilindiğini söylüyor, ancak bunu çok ileri götürmenin sizi "tembel" ve "kayıtsız" yapabileceği konusunda uyardı.

ŞANSLI KIZ VARSAYIMI, TOKSİK POZİTİFLİĞE SEBEP OLUYOR

Uzmanlar açıkladı: “Şanslı kız sendromu” nedir ve TikTok buna nasıl öncülük etti?

John, sendromun ve tezahürün, elde etmek istediğiniz şey hakkında daha olumlu bir zihniyet elde etmek için kullanılabileceğine inanıyor ve beyninizin bir kısmını açarak, aradığınız şeyin daha fazla farkına varmanızı sağlıyor.

Ancak çok ileri götürüldüğünde, John, insanların olumsuz duyguları kabul etmedikleri ve hedefleri gerçekleşmezse hayal kırıklığıyla nasıl başa çıkacaklarını bilemedikleri bir "toksik pozitiflik" durumuna girebileceklerini söylüyor. Hertfordshire, Stevenage'den bir ilişki koçu olan John şunları söyledi: "Şanslı kız sendromu kesinlikle var. Elde etmek istediğiniz şey hakkında size daha olumlu bir zihniyet veriyor. Beyninizin bir kısmı açılır ve devreye girerek ne aradığınızın daha fazla farkına varmanızı sağlar.”

John, "İstediğin şeyin kesinlikle başına geleceği anlamına gelmez, ama seni bu şeyleri başarmaya açık hale getirir. Bunu yaparken dikkatli olun çünkü çok ileri gidebilir ve toksik pozitifliğe kayabilirsiniz.” diyor.

Uzmanlar açıkladı: “Şanslı kız sendromu” nedir ve TikTok buna nasıl öncülük etti? ile ilgili etiketler TikTok
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.