Uzman isimden EYT'lilere uyarı! Vakit kaybetmeden e-devlet sisteminden kontrol edin! Hakkınız yanabilir!

Bir süredir devam eden EYT çalışmalarında artık sona gelinirken yasa çıkmadan hemen önce uzman isimden EYT’li vatandaşlara uyarı geldi. İşte hak kaybının önüne geçilmesini sağlayan o açıklama…

Sigorta giriş tarihi 1999 senesinden önce olan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren EYT düzenleme çalışmaları, uzun bir bekleyişin ardından nihayet bu sene başladı. Vatandaşların mağduriyetlerini önlemek adına temmuz ayının başında ilgili çalışmaları başlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, söz konusu düzenlemeleri geçtiğimiz günlerde bitirdi.

Daha önce yapılan açıklamalarda aralık ayının ilk haftası itibari ile düzenleme çalışmalarının Meclis’e sunulacağı ifade edilirken Meclis’in yoğun bütçe gündeminin yasa tasarısının sunulmasını geciktireceği ileri sürüldü. Konuya ilişkin halen net bir açıklama yapılmazken geçtiğimiz günlerde 2023 yılının bütçe görüşmelerini yöneten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca EYT’liyi yakından ilgilendiren bilgiler verdi.

Bakan Bilgin’in EYT’li vatandaşları kapsayan açıklamalarının ardından Sosyal Güvenlik Uzmanı Akay Tekin’den de konuya ilişkin önemli uyarılar geldi. Tekin, vatandaşları e- devlet sistemlerini kontrol etmeleri adına uyarırken aksi durumlarda emeklilik hakkının yanabileceğine dikkat çekti.

BAKAN BİLGİ’NDEN EYT AÇIKLAMASI!

Uzman isimden EYT'lilere uyarı! Vakit kaybetmeden e-devlet sisteminden kontrol edin! Hakkınız yanabilir!

Geçtiğimiz günlerde Meclis’te yürütülen 2023 bütçe görüşmeleri kapsamında önemli açıklamalara imza atan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergeden asgari ücrete kadar pek çok konu başlığına değindi. Milyonların beklediği EYT’yi de es geçmeyen Bakan Bilgin, şu ifadeleri kullandı: “Yaş sınırını, şunu bunu öteleyin diyenler var. Bilindiği üzere düzenleme 8 Eylül 1999 öncesi çalışanları kapsıyor. Fakat sigortalılık süreleri dijital ortama aktarılmayanlar da var. Biz bunu da halletmeye çalışıyoruz. İnşallah sözümü tutarım da bu iş ocak ayına sarkmaz ve bu ay Meclis’e gitmiş olur. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağız.”

UZMAN İSİMDEN E- DEVLET UYARISI!

EYT yasasının çıkmasına oldukça az bir zaman kala milyonlarca vatandaş ilk emekli maaşları için gün saymaya devam ederken EYT’li vatandaşlara yeni bir uyarı geldi. Uyarının sahibi Sosyal Güvenlik Uzmanı Akay Tekin, yasa sonrasında çok yoğun bir talebin olacağını dolayısı ile de hak kaybının yaşanmaması adına bazı işlemlerin yapılması gerektiğine dikkat çekti. E- devlet sistemine giriş yaparak hizmet dökümlerinin kontrol edilmesi gerektiğini belirten Tekin, işe giriş tarih, sigortalılık süresi gibi detayların gözden geçirilmesinin oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Tekin, olası bir hata tespiti durumunda acilen il müdürlüklerine gidilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Uzman isimden EYT'lilere uyarı! Vakit kaybetmeden e-devlet sisteminden kontrol edin! Hakkınız yanabilir! ile ilgili etiketler EYT Vedat Bilgin
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.