Uzman isim en iyi iki uyku pozisyonunu anlattı: Yanlış uyuyor olabilirsiniz...

Bir uyku uzmanı, omurganız için en uygun uyku pozisyonlarını ve maksimum dinlenmeyi sağlayacak en iyi iki uyku pozisyonunu anlattı.

TikTok'ta Levitex olarak bilinen uyku uzmanı iyi duruşun önemini, uyku pozisyonlarını ve hepimizin ihtiyaç duyduğu kritik dinlenme süresi gibi konuları anlattığı videolarıyla tanınıyor.

Platformda viral olan bir videoda en iyi iki uyku pozisyonunu anlattı ve bunların neden iyi olduğunu da açıklıyor.

İyi uyusanız veya herhangi bir sorun yaşamasanız bile, vücudunuza tam anlamıyla dinlenmesi için bazı şeyleri değiştirmeyi düşünmek faydalı olabilir.

SIRT ÜSTÜ UYUMA POZİSYONU

Uzman isim, 2,9 milyondan fazla izlenen videoda “Size en iyi iki uyku pozisyonunu göstereceğim ve tabii ki bunlardan biri karın üstü uyumak değil" diyerek karın üstü uyumunanın yanlış olduğuna dikkat çekti.

Sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sırt üstü yatacaksanız başınızın arka kıvrımını destekleyen, başınızı fazla öne getirmeyecek bir yastığa ihtiyacınız var.

“Benim tavsiyem, dizlerinizin altına bir yastık koymanız, leğen kemiğinizi hafifçe eğmeniz ve sırtınızın düzleştiğini ve sırtınızın daha büyük kısmının yatağa değdiğini göreceksiniz. Bu güzel bir sırt üstü yatma pozisyonudur.

Uzman isim en iyi iki uyku pozisyonunu anlattı: Yanlış uyuyor olabilirsiniz...

YANA YATARAK UYKU POZİSYONU

İkinci pozisyonda ise omurga üzerindeki baskıyı hafifletmek için önemli bir uyku pozisyonu olduğunu anlatan uzman şöyle devam etti:

"Omurganıza en az gerilimi vermek istiyorsanız Bruce (Görseldeki iskelet) gibi yapın. Başınız yastıkta ve dizleriniz bükülecek şekilde. Biliyorsunuz bu pozisyonu milyonlarca kez tartıştık ama başının mükemmel bir şekilde desteklendiğini ve boynunun güzel ve düz olduğunu görebiliyorsunuz çünkü yastık onun için doğru yükseklikte.

Omuzlar, kalçalar, dizler ve ayak bilekleri üst üste yığılmış durumda. Dizler ve ayak bilekleri arasında bir yastıkla desteklenmeli. En az gerilimi sağlayan güzel düz omurga bu pozisyon ile sağlanır.

Uzman isim en iyi iki uyku pozisyonunu anlattı: Yanlış uyuyor olabilirsiniz... - Resim : 2

Uzman isim en iyi iki uyku pozisyonunu anlattı: Yanlış uyuyor olabilirsiniz... ile ilgili etiketler Uyku Uyku Kalitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.