UZAYDAN GELEN BİR TEHDİT Mİ VAR?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile 'Haberin Olsun' SuperHaber YouTube kanalında...

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, İliç’teki madende faciasının olacağına dair 5.5 saat önceden verilen sinyaller ile uzmanlara göre sahadaki 3 büyük hatayı, 12 yıl sonra Mısır'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sisi'nin görüşmesinin şifrelerini, komşudaki 'Doğu Akdeniz' paniğini ve ABD'deki ulusal güvenlik alarmını masaya yatırdı.

'MADEN KAZASINDA ÜÇ BÜYÜK HATA SÖZ KONUSU. BUNLAR MADENİN FAY HATTINDA OLMASI, DEPOLAMA YÖNTEMİ VE DRENAJIN OLMAMASIDIR''

Bozkurt, ''Aslında facia 'Geliyorum' demiş ama çatlak geç fark edilmiş.maden kazasında üç büyük hata söz konusu. Bunlar madenin fay hattında olması, depolama yöntemi ve drenajın olmamasıdır. Çıkarılan toprak tepe olarak değil, geniş alana yayılarak yığılmalıydı. Maden kazasında üç büyük hata söz konusu. Bunlar madenin fay hattında olması, depolama yöntemi ve drenajın olmamasıdır. Drenajın olmaması heyelana neden olur. Bu toprağın su gibi akmasına neden olur.

''ACİL OLARAK TOPRAK, HAVA VE SUDA KİMYASAL ANALİZLER YAPILMALI''

Saniyede 10 milyon metreküp toprak, 10 metre hızla ilerledi. Saate vurduğunda 26 bin kilometre hız. Neredeyse ışık hızına benzer. O noktada toprak kütlesinin önünde hiçbir şey duramaz. Acil olarak toprak, hava ve suda kimyasal analizler yapılmalı.

''TÜRKİYE-MISIR ARASINDAKİ BU TADİLAT EN ÇOK YUNANİSTAN'I PANİKLETTİ''

Erdoğan-Sisi görüşmesiyle psikolojik bariyeri kırmış olduk. Bu kadar gerilime rağmen Türkiye, Mısır'ın 5. büyük ticaret ortağı. Bu tadilat iyi oldu. Bu tadilat en çok Yunanistan'ı panikletti. Beden dilinden Erdoğan ile Sisi'nin görüşmesinin olumlu bir süreç olduğunu anlıyoruz. Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de en çok Libya'yla yaptığımız deniz yetki sınırları anlaşmasının benzeri Mısır ile yapılır mı diye korkuyor. Mısır, Doğu Akdeniz'de doğal gaz çıkartıyor. Enerji çeşitliliği açısından türkiye mısır ile bir enerji anlaşması yapabilir. Türkiye ile Mısır arasında savunma sanayii konusunda ciddi anlaşmalar olabilir. Türkiye ile Mısır'ın ortak hareketi İsrail ve Yunanistan'ı endişelendirir. Bölgede dengeleri değiştirir.

''SON DÖNEMDE CİDDİ ŞEKİLDE NÜKLEER BOMBA TARTIŞMASI BAŞLADI''

ABD'nin paniklemesinin nedeni Rusya'nın uzaya nükleer bir uydusavar silahı yerleştirme planı. Bu planla uyduların imhası ABD'yi dünyada körleştirir. ABD ve İngiltere, son zamanlarda Ukrayna-Rusya savaşını bahane ederek 'nükleer çatışma' ifadesini sıklıkla kullanmaya başladı. Buna zemin hazırlıyorlar olabilir. Son dönede ciddi şekilde nükleer bomba tartışması başladı. Nükleer silahlar başka ülkelerde var ise Türkiye'de de olmalıdır.'' değerlendirmesinde bulundu.

‘Haberin Olsun’u SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.