Uyanış Büyük Selçuklu dizisi oyuncuları kimlerdir?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi oyuncuları kimlerdir? TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve Pazartesi akşamları gösterime giren Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin oyuncuları ve rolleri merak konusu oldu. İşte, Uyanış Büyük Selçuklu dizisi oyuncuları ve rolleri…

Akli Film tarafından çekimleri gerçekleştirilen Uyanış Büyük Selçuklu dizisi 2. bölümü ile 5 Ekim akşamında TRT 1 ekranlarında olacak. Daha öncesinde ismi Nizamı Alem olarak açıklanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Büyük Selçuk Devleti’nin en ihtişamlı sultanı olan Sultan Melikşah’ın dönemi ele alınıyor.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU DİZİSİ OYUNCULARI

Buğra Gülsoy – Sultan Melikşah
Hatice Şendil – Terken Hatun
Ekin Koç – Ahmed Sencer
Sevda Erginci – Turna
Leyla Lydia Tuğutlu – Elçin
Mehmet Özgür – Nizamülmülk
Cemal Toktaş -İmam Gazali
Gürkan Uygun – Hasan Sabbah
Osman Sonant – Andreas
İlker Kızmaz – Arslantaş

Buğra Gülsoy – Sultan Melikşah

Sultan Alpaslan’ın oğlu olan Sultan Melikşah 1055 1092 yılları arasında Büyük Selçuklu devletinin hükümdarı olmuştur. 18 yaşında tahta çıkan ve 37 yıl sultanlık yapan Sultan Melikşah Selçuklu Devletinin en iktidarlı ve en güçlü hükümdarı olmuş onun döneminde Büyük Selçuklu Devleti şahlanmıştır.

Hatice Şendil – Terken Hatun

Terken Hatun Melikşah’ın ilk eşidir. Terken Hatun Karahanlı devletinin kurucusu Tamgaç Han’ın kızı olması sebebi ile bu evlilik siyasi bir evlilik olarak değerlendirilse de Terken Hatun ve Sultan Melikşah’ın aşkı dillere destandır.

Ekin Koç – Ahmed Sencer

Sultan Melikşah’ın sürgüne giden hatunundan doğma oğlu olan Ahmed Sencer Nizamülmülk tarafından yetiştirilmiş bir meliktir. Sencer doğduğunda Melikşah tahta çıkmıştır; bu nedenle de Ahmed Sencer doğar doğmaz melik olmuştur; ancak annesi bir kusurundan dolayı sürüldüğü için hiç bir zaman bir melik olarak kabul edilmeyecektir; bu nedenle de öldürülmemesi için babası Melikşah onu Nizamülmülke emanet etmiş ve unutmuştur.

Sevda Erginci – Turna

Turna Hatun şifacı bir kadındır. Güzelliği ile dikkat çeken Tura Hatun aynı zamanda güzel ve yumuşak huylu bir Türkmen kızdır.

Leyla Lydia Tuğutlu – Elçin

Elçin Hatun Kutalmışoğlu Süleyman Şah’ın kızıdır. Selçuklu devleti büyüdülçe Anadolu daki Türk beyliklerinin üzerinde ki baskısı da artacaktır. Düşmanlar ise iki kardeşi bir birine kırdırmak için Selçuklu’yu sürekli Türk beylikleri karşı karşıya getirmeye çalışacaktır

Serdar Kılıç – Sultan Alparslan

Sultan Alparslan Sultan Melikşah’ın babasıdır. Büyük bir savaş stratejisine sahip olan Sultan Alpaslan Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını Türklere açan adamdır.

Mehmet Özgür – Nizamülmülk

Nizamülmülk Sultan Melikşah’ın ve Alpaslan’ın veziridir. Ülkeyi Melikşah adına yöneten Nizamülmülk Sultan Melikşah öldükten sonra Terken Hatun ile ülkeyi yönetmiştir. Nizamülmülk Melikşah’ın oğlu Şehzade Sencer’i yetiştirmiştir. Tecrübeli bir devlet adamıdır. Devlerin bütün sırlarına vakıf bir kurttur.

Cemal Toktaş – İmam Gazali

İmam Gazali Büyük Selçuklu döneminin en ünlü bilginlerinden biridir. Sufizm ile ilgilenen İmam Gazali Konya’da baş müdderris olmuştur. 457 kitap yazan İmam Gazali’nin şuanki Türkçe’ye çevrilmiş 75 adet kitabı vardır.

Gürkan Uygun – Hasan Sabbah

Batıniliği savunan yalancı bir din adamı olan Hasan Sabbah hakiki Müslümanları kandırmış ve onlara İslam diye kendi uydurma dinini kabul ettirmiştir. Hasan Sabbah kendini kapattığı kale de büyü yaparak kendisine güvenen insanları suikastçı yapmış ve bir çok saldırı düzenletmiştir.

Osman Sonant – Andreas

Andreas Bizans devletin önemli kademelerde görev yapmış başarılı ve korkusuz bir Bizans komutanı olmayı başarmış tehlikeli bir adamdır.

İlker Kızmaz – Arslantaş

Arslantaş Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Melikşah’un en büyük komutanlarından biridir.

Nik Xhelilaj – Yorgos

Yorgos kardeşinin intikamını almak için yola çıkmış güçlü bir Bizans askeridir. Yorgos tüm Türk’leri öldürmeye yemin etmiştir.

Bülent Alkış – Ömer Hayyam

Ünlü bir bilim adamı olan Ömer Hayyam özellikle tıp ve matematikte döneminin en ileri bilim adamı olmayı başarmıştır. Sadece matematikte değil astroloji ve felsefe de bulunmaz bir alimdir. Ömer Hayyam Sultanın istişare heyetine girmiş ve Sencer’in sırrına vakıf 3 kişiden biri olmuştur.

Çiğdem Selışık Onat – Seferiye Hatun

Seferiye Hatun Sultan Alparslan’ın eşidir Sultan Melikşah’ın da annesidir. Devletin baş kadını olan Seferiye Hatun sarayın yönetiminden de sorumludur. Seferiye hatub Selçuklu soyundan gelmeyenlere karşı hep korku ile bakmıştır ve bir Karahanlı olan Terken Hatun’a karşı hep mesafelidir.

Volkan Keskin – Bozkuş

Bozkuş aynı Sencer gibi Nizamülmülk’ün yetiştirdiği askerlerden biridir. Bozkuş oldukça zeki ve dayanıklı sadık bir askerdir. Bozkuş Sencer’in en yakın dostu ve sırdaşıdır.

Ali Gözüşirin – Tapar

Tapar Melikşah’ın oğlu ve saltanatın varisidir; tabi Tapar’ın babasının bilinmeyen oğlu Ahmed Sencer’den bir haberi yoktur ve kısa zamanda tahta çıkmayı hayal etmektedir. Temiz kalpli, iyi niyetli birisi olsa da devlet yönetecek kapasitesi yoktur.

Leyla Feray – Gevher Hatun

Gevher Hatun Tapar’ın gözünü taht bürümüş eşidir. Tapar’ın Selçuklu Sultanı olmasına kesin gözü ile bakan Tapar Sencer’in ortaya çıkması ile kötü yüzünü gösterecektir.

Beyzanur Mete – Burçak

Şifanur Gül – Gülperi

Ertuğrul Postoğlu – Korkut Ata

Janbi CEYLAN – Aydoğdu

İbrahim Balaban – Balaban

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi oyuncuları kimlerdir? ile ilgili etiketler Uyanış: Büyük Selçuklu uyanış büyük selçuklu oyuncuları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.