Unutkanlık sorunu yaşayanlar dikkat! Hafıza zayıflığını sakın ihmal etmeyin! Unutkanlık için hangi doktora gidilir?

Unutkanlık sorunu yaşayanlar tehlike altında olabilir. Peki, hafıza zayıflığı için hangi doktora gidilmesi gerekiyor? Unutkanlık sorunu yaşayanları uzmanlar uyardı!

Beslenme alışkanlıklarından yaşam tarzına kadar birçok etken unutkanlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Özellikle ileri yaşlarda daha sık görülen bu problem birçok önemli rahatsızlığın belirtisi olabilir.

Günümüzde en ciddi sağlık sorunlarından biri olan Alzheimer başta olmak üzere pek çok farklı unutkanlık sorununa neden olan rahatsızlık bulunuyor. Zaman zaman bazı vitamin ve minerallerin eksikliğinden de kaynaklı olarak unutkanlık problemleri yaşanabilmektedir.

UNUTKANLIK SORUNUN NEDENİ NEDİR?

Hafıza zayıflığının birçok farklı nedeni olabilir. Genelde yaşın ilerlemesi ile ortaya çıkan bu rahatsızlığın erken yaşlarda görülmeye başlaması ise dikkat çekiyor. Yaşlılık dışında psikolojik birçok farklı soruna bağlı olarak da unutkanlık görülebilir.

Unutkanlık sorunun ortaya çıkmasında bazen travmalara bağlı olarak da yaşanan sorunlar görülmektedir. Unutkanlık sorunu yaşayanlarda yaygın olarak görülen nedenlerden bazıları ise kısaca şunlar:

  • Anksiyete,
  • Depresyon,
  • Aşırı stres,
  • Alkol ve madde bağımlılığı,
  • Bazı ilaçların yan etkileri,
  • Dengesiz beslenme,
  • Uyku bozuklukları,
  • Hipoantremi vb.

Unutkanlık sorunun ortaya çıkmasına neden olan temel unsurun tespit edilmesinin ardından uygun tedavi yöntemlerinin en kısa sürede başlatılması gerekiyor. Yapılacak kan testlerine göre vitamin ve mineral eksiklikleri de zaman zaman bu soruna neden olabileceği gereklidir.

UNUTKANLIK İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLİR?

Unutkanlık sorunu yaşayanlar dikkat! Hafıza zayıflığını sakın ihmal etmeyin! Unutkanlık için hangi doktora gidilir?

Unutkanlık sorunu yaşayan kişilerin erken dönemden itibaren uygun tedavilere başvurması gerekmektedir. Unutkanlığın asıl sebebine göre hastanelerin ilgili bölümlerine başvurulması gerekmektedir. Bu kapsamda eğer travmalara bağlı bir unutkanlık sorunu yaşanıyorsa hastanelerin nöroloji bölümüne gidilmesi gerekecektir. Nörolog tarafından yapılacak muayene sonrasında hastalığın tedavisine ilişkin uygun yöntemler belirlenir.

Hafıza zayıflığının asıl nedeni tespit edildikten sonra en kısa zamanda tedaviye başlanması gerekmektedir. Özellikle ilerleyen yaşlarda Alzheimer gibi ciddi rahatsızlıklardan korunmak için de yaşam tarzında bazı değişikliklerin yapılması gerekecektir. Hafıza zayıflığının asıl nedeni tespit edildikten sonra uzman hekim kontrolünde tedaviye başlanabilir. Unutkanlık birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Unutkanlık sorunu yaşayanlar dikkat! Hafıza zayıflığını sakın ihmal etmeyin! Unutkanlık için hangi doktora gidilir? ile ilgili etiketler Unutkanlık doktor Depresyon Uyku
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.