Unutkanlık neden olur? Neden unuturuz? Unutkanlık hastalık belirtisi olabilir!

Modern insanın stres ve kaygı dolu yaşamı hayatını olumsuz yönde etkileyilibilir. Bu yaşam stili de birçok hastalık ve rahatsızlığın nedeni olur. Hareketsiz, asosyal ve psikolojik problem yaşayan insan, unutkanlık hastalığı ile de nadiren de olsa karşılaşır. Gündelij hayata, iş yaşamına da yansıyan unutkanlık neden olur? Unutkanlık hastalık belirtisi olabilir mi?

Unutkanlık rahatsızlığı birçok nedenden kaynaklanabilir. Ancak bu ciddiye alınması gereken bir durumdur. Bireysel olarak unutkanlığa uygulanan yöntemler farklı da olsa doktor gözetiminde ve doktorun teşhisi ile birlikte unutkanlıkla başa çıkılması gerekir. Psikoloji ve Nöroloji uzmanlarının testler uygulayarak teşhis koydupu unutkanlık hastalığının tedavisi nasıldır?

Unutkanlık neden olur?

Sadece yaşlı bireylerde değil genç kesimde de yaşanabilen unutkanlık yaşamın her anında kullanılan bilgilerin unutulması anlamına gelir. Hayatın her alanında kişiyi tehdit edecek boyuta ulaşabilen unutkanlık neden olur?

Unutkanlık Hastalığı Nedir, Neden Olur? Unutkanlık Nasıl Tedavi Edilir?

Unutkanlığın oluşmasına neden olan sebepler genel olarak,

Tiroit hormonu bozukluğu,
- Santral sinir sistemine hasar veren bazı hastalıkların varlığı,
- Düzensiz bir şekilde beslenme,
Videoyu Oynat
- Kafa travmaları,
- Depresyon, stres, kaygı bozukluğu gibi psikolojik hastalıkların varlığı,
- D ve B12 vitamini gibi vitamin eksikliğinin varlığı,
- Teknolojik araçlarla fazla meşgul olmak,
- Kronik hastalıkların varlığı,
- Uyku düzeninin bozuk olması,
- Alkol, uyuşturucu gibi maddelerin kullanılması olarak sıralanabilir.

Düzenli uyku, sosyal ilişkilerin güçlü tutulması saplıklı beslenmek unutkanlık yaşayan birçok kişiye tavsiye edilebilecek tedavi yöntemleridir.

Bol sıvı tüketmek, bilgisayara ve sosyal medyada çok fazla vakit geçirmemek hafıza güçlendirici aktivitelerde bulunmak da unutkanlık hastalığına iyi geldiği düşünülen müdahalelerdir.

Nasıl tedavi edilir?

Hekimlerin unutkanlık hastalığına uyguladığı bazı ilaç tedavileri bulunmaktadır. Doktor gözetiminde kullanılacan ilaçlar mutlaka ama mutlaka gününde ve zamanında kullanılmalıdır. Zira hatalı ilaç kullanımı sadece unutkanlık değil başka bazı hastalık ve rahatsızlıklara neden olabileceği gibi kişinin günlük hayatını da olumsuz yönde etkileyebilir.

Unutkanlık neden olur? Neden unuturuz? Unutkanlık hastalık belirtisi olabilir! ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı sağlık unutkanlık neden olur
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.