Ünlü isimlerden, Hiranur Vakfı skandalına tepki

Hiranur Vakfı Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in 1998 yılında dünyaya gelen kızı H.K.G.'yi henüz 6 yaşındayken imam nikahıyla 29 yaşındaki adamla evlendirmesine tepki yağarken, yaşanan yaşanan skandala ünlü isimler de sessiz kalmadı. Şahan Gökbakar ve Gülben Ergen tepkilerini sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla dile getirdiler.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi henüz 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirdiği ortaya çıktı. Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 2002'de 6 yaşındayken imam nikahıyla 29 yaşındaki müridiyle ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi oldu.

6 YAŞINDA GİYDİRİLEN GELİNLİKLİ FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI


Gümüşel'in kızını 6 yaşında evlendirdiğini ve 13 yaşında nişan yaptığını kanıtlayan gelinlikli fotoğraf kareleri ortaya çıktı. Gümüşel'in kızı H.K.G., 2 yıl önce ailesine karşı açtığı davaya kanıt olarak 6 yaşında gelinlikle ve 14 yaşında nişan kıyafetiyle çekilen fotoğraflarını sundu.

Ünlü isimlerden, Hiranur Vakfı skandalına tepki

ŞAHAN GÖKBAKAR VE GÜLBEN ERGEN SKANDALA SESSİZ KALMADI

Türkiye'yi ayağa kaldıran olaya sanat camiasının ünlü isimleri de sessiz kalmadı. Şahan Gökbakar ve Gülben Ergen, Türkiye'nin gündemine oturan skandalla ilgili tepkilerini dile getirdiler.

Şarkıcı Gülben Ergen, Twitter hesabından üst üste yaptığı paylaşımında ''Altı yaşındaki çocuğu gelin eden “erkek”sapık namussuz, ahlaksız , şerefsiz, kalpsiz i, aşağılık insan kılığında aramızda dolaşan yaratık #cocukistismarı'' ve ''Türkiye ayağa kalksın!! Yetkililer bize açıklama yapsın! Çocuğun ailesi, o şerefsiz damat, bu olaya şahitlik eden, rıza gösteren kim varsa bilelim! Sessizliğe gömülmesin! Paylaş! Çoğalt! #cocukistismarı'' ifadelerini kullandı.

Ünlü isimlerden, Hiranur Vakfı skandalına tepki - Resim : 2

Ünlü isimlerden, Hiranur Vakfı skandalına tepki - Resim : 3

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar ise ''6 yaşında be... 6 ulan 6... 29 yaşında adamla dini nikah kıyılır mı 6 yaşında çocuğa? Nasıl insanlarsınız siz? 6 yaşında kızı olan bir baba olarak utanıyorum. İçim sıkılıyor!'' şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Ünlü isimlerden, Hiranur Vakfı skandalına tepki - Resim : 4

 Selçuk Yöntem de tepkisini sosyal medya hesabından dile getirdi.

selçuk yöntem

 

 

Ünlü isimlerden, Hiranur Vakfı skandalına tepki ile ilgili etiketler Yusuf Ziya Gümüşel İsmailağa Cemaati Gülben Ergen Şahan Gökbakar Sosyal Medya
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.