Ünlü iş adamı hayatını kaybetti

Mobilya devi IKEA'nın kurucusu olan ve 41 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Ingvar Kamprad 91 yaşında hayata veda etti.

IKEA'dan yapılan açıklamada, 20'inci yüzyılın en büyük girişimcilerinden biri olan Kamprad'ın İsveç'in Smaland bölgesindeki evinde dün itibariyle hayata gözlerini yumduğunu belirtildi.

İşte Kamprad'ın sıra dışı hayat hikayesi...

IKEA'nın kurucusu Ingvar Kamprad, Bloomberg Indeksi'ne göre 41 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanlarındandı. Fakat ikinci el kıyafet giymesi veya saçlarını fiyatların ucuz olduğu ülkelerde kestirmesi gibi bir milyarder için garip denebilecek alışkanlıklarıyla gündem oldu.

Kullandığı otomobil ise sadece 4 bin dolar değerindeydi. Ayrıca hayatında çok büyük bir pişmanlığı da vardı.

Ingvar Kamprad 41 milyar dolar civarındaki servetiyle dünyanın sayılı zenginlerindendi. IKEA'nın kurucusu olan kurt iş adamı, kibrit çöpü satarak başlamıştı.

Tasarruf etmek ve para kazanmak için özel hayatında ve şirket yönetiminde inanılmaz yöntemler uygulayan Ingvar Kamprad, Varyemez Amca olarak da biliniyordu.

Ünlü iş adamı hayatını kaybetti ile ilgili etiketler ikea
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.