Üniversite öğrencilerine toplam 10 bin TL burs verilecek! Başvurular başladı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2023 – 2024 eğitim öğretim yılında öğrencilere 8 ay süreli 1.250 lira burs vereceğini duyurdu. Bu çerçevede, VGM burs başvuru tarihleri ve şartları büyük bir merakla araştırılıyor. İşte detaylar...

VGM (Vakıflar Genel Müdürlüğü) burs başvuruları 20-31 Ekim 2023  tarihleri arasında www.vgm.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek..

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün burs duyurusunda şu ifadeler kullanıldı:

“Başvurular  tarihleri arasında kendi resmi sitesi üzerinden yapılacaktır. Vakıflar genel müdürlüğü 2012 yılından beri yükseköğretim öğrencilerine burs vermektedir. 2023 -2024 yılında bursu almaya hak kazanan öğrenciler bursu almaya devam ettikleri her eğitim yılında 8 ay ( Ekim, Kasım, Aralık, Ocak , Şubat , Mart, Nisan ve Mayıs) süreyle burs alacaklardır. 2023 – 2024 eğitim yılında aylık burs ücreti 1.250 tl olarak belirlenmiştir. Başvuru süresi sonunda başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Yükseköğrenim Bursu Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli (Ek-2)’ye göre değerlendirilecektir.”

Üniversite öğrencilerine toplam 10 bin TL burs verilecek! Başvurular başladı...

KİMLER VGM BURSLARINDAN YARARLANAMAZ?

1. Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrenciler,

2. Polis Akademisi öğrencileri,

3. Okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrenciler,

4. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri,

5. Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler,

6.Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler,

7. Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmemektedir.

Üniversite öğrencilerine toplam 10 bin TL burs verilecek! Başvurular başladı... ile ilgili etiketler Vakıflar Genel Müdürlüğü burs
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.