Ünal Aysal başkanlığa aday olacak mı? Galatasaray'ın efsane başkanı konuştu...

Galatasaray'da 2011-2014 yılları arasında başkanlık görevinde bulunan Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulüpte yaşanan Burak Elmas-Fatih Terim gerilimi, Torrent ve yeniden başkanlık düşünüp düşünmediği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aysal, daha önce kovduğu Terim için "Hocanın son 3 senelik performansına baktığımız vakit, başarısız geçen bir 3 sene var. Gönderilmesi değil, sezon başında getirilmesi hata "dedi.

Skorer'e konuşan Galatasaray eski başkanlarından Ünal Aysal, Galatasaray yönetiminin teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayırmasını şu şekilde değerlendirdi:

"Bu konuda G.Saraylılar beni bir taraf olarak görebilirler. Ben burada mümkün olduğu kadar tarafsız bir cevap vermeye çalışacağım. Hocanın da son 3 senelik performansına baktığımız vakit, başarısız geçen bir 3 sene var. Yönetimin bunu göz önünde tutarak aslında yaptığı tek hata var. Bu seneye başlarken hocayla anlaşmayı uzatmaması gerekirdi. Mantıklı olan buydu."

"Ancak hocayla 3 senelik bir anlaşma yapıp ondan 5 ay sonra vazgeçmeleri, bence yönetimin gözden kaçırdığı bir detay ama önemli bir detay. Hocayı değiştirmek gerekiyor muydu? Bence net bir şekilde değiştirmek gerekiyordu. Çünkü büyük kulüplerin 1 seneden fazla başarısızlığa tahammülü olmaz. 2.sene hakkınız yok. Tolerans 1 senedir. Yöneticiler için de böyledir. Şunu unutmayalım; biz hiçbir zaman kulübün önünde olamayız."

"Bizi, ismimizi yapan, şöhret kazandıran, cemiyet hayatında saygın bir yer yakalatan, bize bunu veren kendimiz değiliz, Galatasaray Kulübü. Galatasaray'ın olmadığı yerde bu tür haklarınız ve bu tip saygınlıklarınız gelişmez, olmaz. Onun için kendimizi hiçbir zaman kulübün önünde göremeyiz. Özetle, bu başkanın kararıdır. Bu kararı istediği gibi alır, istediği zaman alır. Buna hiçbirimizin müdahale hakkı yoktur. Bunu eğer tenkit edeceksek geç alınmış bir karar olduğu için tenkit edebiliriz. Yoksa karar olarak tenkit hakkımız yok."

"TORRENT'İ BEN DE TANIMIYORUM "

Ünal Aysal, Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Domenec Torrent'i tanımadığını söyleyerek, "Torrent'i ben de tanımıyorum doğrusunu isterseniz. Biraz araştırdım. 3 sene başarısız olursanız büyük kulüplerde eğer ciddi bir problem var demektir. Böyle bir problem döneminde teknik direktörlük gibi önemli bir pozisyona Fatih hocayı gönderdikten sonra yerine koyacağınız adam çok daha güçlü bir isim, kendisini dünyaca kanıtlamış bir isim olması gerekir. Galatasaray hem bunu hakeder hem de bugünün gerçekleri de bunu bize böyle dikte ediyor. O yönden bence inşallah Torrent başarılı olur, bunu dileyelim. Ancak Torrent başarılı olmazsa bu sefer gecikmeden karar alması gerekir başkanın. Onu da değiştirip daha iyisini getirip koyması lazım" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY TARAFTARI HER ZAMAN BENİM KALBİMDE"

Ünal Aysal yeniden bir seçim olursa aday olur musunuz sorusuna şu yanıtı verdi: "Galatasaray taraftarı her zaman benim kalbimde. Ben de onların kalbindeysem bu çok önemli bir şey. Bu da başlı başına bir başarı sayılır. Bugün yeni seçilmiş bir başkan var, 6 ayını zor doldurdu. Genç, dinamik ve bir şeyler yapmak isteyen bir insan. O'nun başarısını gölgeleyecek, karartacak, onun işini zorlaştıracak bir şey hiçbirimizin yapmaması lazım. Bütün Galatasaray yöneticilerinin bugün el birliği ile kendisine destek olması lazım. O yüzden bu bence erken konuşulan bir konu. Daha çok genciz. İsterseniz bunu 2 sene sonra konuşalım."

ÇİLEK TRANSFERİN MUCİDİ

Transfer ekonomisi hakkında da konuşan Ünal Aysal, şunları söyledi:

"Çilek transferi şu an dünyada bütün kulüpler yapıyor. Gerçi büyük bir ekonomik devrim var. Biz de bu ekonomik devrimin içinde çalkalanıp duruyoruz. Ancak bu tip devrimlerde çözümler daima kısa devreli çözümler olmalıdır. Çözümler her zaman problemin içindedir. Onun için oturup kulübün realitesini, imkanlarını, bugünkü sorunlarını yan yana koyup doğru düzgün bir analiz yapılırsa, Galatasaray gibi bir camiada çözülmeyecek sorun yoktur. 2011'de ben geldiğimde çok daha zor bir dönemdi."

Bugüne nazaran hem ekonomik hem başarı olarak daha zordu. Ancak elbirliğiyle oturduk, tabloları analiz ettik ve hakikaten çok pratik çözümler bulduk. O sene yepyeni bir takım kurduk. Ben ayrılırken o sene 4'üncü yıldızı alan takım o ilk günde kurmaya başladığımız takımın devamıydı. Ben imkansızlık diye bir şeyi kabul etmek istemiyorum. Fransızların bir sözü var. Savaş kaybedebilirsiniz bir şey kaybetmiş sayılmazsınız ama cesaretinizi kaybederseniz her şeyi kaybedersiniz. Burada önemli olan taraftarımızın, kulübün, yöneticilerin cesaretlerini kaybetmeden bugün zorlukların üstüne burunlarının istikametine bakarak hiç çekinmeden gitmeleri olacaktır. Çözüm mü arıyorlar? Gerekirse hep beraber otururuz çözümde de destek oluruz."

Ünal Aysal başkanlığa aday olacak mı? Galatasaray'ın efsane başkanı konuştu... ile ilgili etiketler Galatasaray Ünal Aysal burak elmas
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.