Umut Akyürek kimdir?

Umut Akyürek kimdir, sorusu vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. 12 Temmuz 1973 Ankara'da dünyaya gelen Umut Akyürek hakkında merak edilenleri derledik.Leblebi Tozu ve Yaşamak Güzel Şey filmlerinde rol olan Fulden Akyürek ile kardeştir. Umut Akyürek, yaşadığı sağlık sorunuyla gündeme geldi. Trigeminal nevralji teşhisi konulan Umut Akyürek’in yaşı, eğitimi ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Umut Akyürek kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi şarkıları var? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Umut Akyürek kimdir, kaç yaşında? Umut Akyürek, yaşadığı sağlık sorunuyla gündeme geldi. Trigeminal nevralji teşhisi konulan Umut Akyürek’in yaşı, eğitimi ve kariyeri merak konusu oldu. Onur Akay konuyla alakalı olarak, ""Değerli sanatçı dostum Umut Akyürek, 5 aydır yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılar çekiyordu ve kullandığı ilaçlar ise hiç fayda etmiyordu" dedi. Peki, Umut Akyürek kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi şarkıları var? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Umut_Akyurek_kimdir_kac_yasnda_nereli_hangi_sarklar_vars

ANİ YÜZ AĞRISI TEŞHİSİ KONULDU

Yaklaşık 5 aydır yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılar çeken ve kullandığı ilaçlardan fayda göremeyen Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek'e, 'delirten hastalık' veya 'intihar hastalığı' olarak da bilinen 'trigeminal nevralji' (ani yüz ağrısı) teşhisi konuldu.

Ses sanatçısı Onur Akay'ın konuyla ilgili kaleme aldığı yazı şöyle;

"Değerli sanatçı dostum Umut Akyürek, 5 aydır yüz bölgesinde dayanılmaz ağrılar çekiyordu ve kullandığı ilaçlar ise hiç fayda etmiyordu.

Aniden yanağınıza çok şiddetli bir şimşek çakıyor, ağrıdan gözleriniz kararıyor, içiniz çekiliyor. Konuşmaya korkuyor, hatta yemek bile yiyemiyorsunuz. Yüzünüzü yıkadığınızda ve yüzünüz rüzgâra maruz kaldığında sızlıyor ve aylardır evden dışarı çıkamıyorsunuz.

BOŞ YERE DİŞ TEDAVİSİ GÖRMÜŞ

İşte, TRT İstanbul Radyosu'nun en güzel seslerinden, Türk sanat müziğinin ünlü sanatçısı Umut Akyürek, bu şikâyetlerini kimselere belli etmeden 5 aydır şarkı söylüyor. Boş yere diş tedavisi gören ve daha sonra doktor doktor gezen ve çok sayıda ilaç kullanan Umut, sinüzit tedavisi de gördü. Zaten uzmanlar, 'Hastalık çok sık görülmemesi nedeniyle, genellikle diş hekimleri ve diğer hekimler tarafından atlanmakta ve teşhis genellikle nöroloji ya da beyin cerrahi uzmanlarınca konulmaktadır' diyor.

Tahammül edilemeyen bu hastalıkla 5 aydır mücadele eden, ağrılar yüzünden hayata küstüğünü söyleyen Umut Akyürek'e, 'delirten hastalık' veya 'intihar hastalığı' olarak da bilinen 'trigeminal nevralji' (ani yüz ağrısı) teşhisi konuldu.

Uzmanlar, özellikle diş ağrısına benzediğinden yanlışlıkla dişleri çekilen hastaların çok sık olduğunu ve bu hastaların diş çekimlerinden fayda görmediğini de söylüyor.

WEUmut_Akyurek_kimdir_kac_yasnda_nereli_hangi_sarklar_var

"KADERDE BU DA VARMIŞ"

Dün Umut'la konuştum, 'Maalesef dişçi hatası ve ihmali!' dedi. Meğer dişleri yapılırken beyinden gelen trigeminal sinirlerini zedelemişler. Kendisine 'trigeminal nevralji' teşhisi konulan Umut Akyürek, tıpta bilinen en şiddetli ağrılarla boğuşuyor. Boş yere diş ve sinüzit tedavisi gören Umut'un rahatsızlığına, Perşembe günü beyin cerrahi uzmanları bakacak.

Umut, 'Ne olacak ben de bilmiyorum ama çok zor bir rahatsızlıkmış, beni hayata küstüren hastalık. Ne yapalım kaderde bu da varmış, dualarınızı eksik etmeyin' diyor. Ben de canım dostuma acil şifalar diliyorum.

Canım Umut'cum, dualarımız seninle…

yUmut_Akyurek_kimdir_kac_yasnda_nereli_hangi_sarklar_var

UMUT AKYÜREK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek 12 Temmuz 1973 (44 yaşında) Ankara'da dünyaya gelmiştir. Oyuncu Fulden Akyürek ile kardeştir. İlköğretim ve Ortaokul eğitimini Sakarya'da tamamlamıştır. 1989 senesinde Erol Sayan yönetiminde sürdürülen İzmit Musiki Derneği'ne başlamış 1990 senesinde TRT amatör ses yarışmasına katılmış ve yarışmada 3. olmuştur. Sonraki sene ise İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Bölümü'ne girmiştir.

Yaşantısını İstanbul'da sürdüren Umut Akyürek aslen Sakarya'lıdır. İlk musiki çalışmalarına 1989 yılında Erol Sayan yönetimindeki İzmit Musiki Derneği’nde başladı. 1990 yılında TRT’nin Amatör Ses Yarışmasında 3. oldu. Kendisi TRT sanatçısıdır.

UMUT AKYÜREK'İN EĞİTİMİ EĞİTİMİ

İlk ve orta öğrenimini Sakarya’da tamamlayan sanatçı, İstanbul Teknik Üniversitesi, Devlet Konservatuarı mezunudur.

UMUT AKYÜREK'İN HASTALIĞINI DUYURAN ONUR AKAY KİMDİR?

28 Nisan 1977 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Onur Akay, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Musikisi Nazariyatı ve Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Ses Eğitimi Bölümleri’nde eğitim aldı. Müziğe küçük yaşlardan beri ilgi olan Akay, üniversite eğitiminin yanında, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça, Süheyla Altmışdört ve Nevin İnam Karındaş gibi dönemin en önemli hocalarından da musiki dersleri aldı.

MESAM üyesi olan Onur Akay, Türk musikisinde birçok nazariyatçının kabul ettiği Müstear'lı Nikriz, Müstear'lı Hicaz, Zirgüle'li Pençgâh isimlerini verdiği 3 bileşik makam buldu, terkib etti ve takım besteledi. Ayrıca bulduğu makamları, bestelediği örnek eserleriyle tanıttı. 1990 yılında, henüz 13 yaşındayken yaptığı 'Gönlümdeki Bahar' adlı ilk bestesinin sözleri Zeki Müren'e ait. Akay, ilk albümünü piyasaya çıkardıktan sonra ise, basında Zeki Müren'in veliahtı olarak anılmaya başladı. Sahnelere 1993 yılında çıkmaya başlayan ve TRT repertuarında çok sayıda eseri yer alan Onur Akay'ın, Semahat Özdenses, Erol Sayan, Suat Sayın, Necdet Tokatlıoğlu, Teoman Önaldı, Amir Ateş, Rüştü Eriç, Necdet Varol, Sadun Aksüt, Erdinç Çelikkol, Zeynettin Maraş, Gündoğdu Duran, Turhan Taşan, Osman Babuşçu ve İlgün Soysev gibi unutulmayacak bestekarlar tarafından şiirleri bestelendi.

Umut Akyürek kimdir? ile ilgili etiketler umut akyürek kimdir kaç yaşında hangi şarkıları var
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.