Ukrayna'daki savaş suçu iddialarını yalanlayan Rusya "ABD'nin savaş suçlarını yayınlayacağız" dedi

Ukrayna'daki işgaline devam eden Rusya, hakkında çıkan 'savaş suçu' iddialarını yalanlayarak Batı ülkelerine yüklendi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova sivil hedeflerin vurulduğunu yalanlayarak ABD ve İngiltere'nin geçmişteki savaş suçlarını yayınlayacaklarını söyledi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlacak savaş suçlarının arasında ABD'nin Afganistan, Irak ve Vietnam savaşlarında işlediği suçlar ile Guantanamo üssünde yaşananların olması bekleniyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev Ukrayna'nın tarafsız ülkeye dönüşmesinin kaçınılmaz olduğunu ne kadar çabuk anlarsa Rusya'nın özel askeri harekatının o kadar çabuk biteceğini söyledi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin video konferans yöntemiyle devam ettiğini ve askeri, siyasi ve insani konularda tartışmalar yapıldığını belirtti: "Rusya'nın talepleri son derece basit ve anlaşılır, bunlar özel askeri harekatın amaç ve hedeflerine dayanıyor. Kiev'in Ukrayna'nın silahsızlandırılması ve Naziden arındırılması sorunu için barışçıl çözüm bulunmasının, bağımsız Ukrayna halkının ve tüm Avrupa yararına tarafsız bir devlete dönüşmesinin kaçınılmaz olduğunu idrak edeceğini umuyoruz. Kievli temsilciler bunu ne kadar çabuk anlarsa, özel askeri harekat o kadar çabuk biter. Zelenskiy rejimini ülkenin kaderini, halkın hayatını düşünmeye ve ilgili kararları almaya çağırıyoruz."

"MARİUPOL'DEKİ TİYATRO BİNASI SALDIRIS HAKKINDA RUSYA'YA YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR YALAN"

Kiev rejiminin Mariupol'deki tiyatro binası saldırısının sorumluluğunu hemen Rusya'ya yüklemeye çalıştığını ve Rus güçlerini binaya hava saldırısı düzenlemekle suçladığını anımsatan Zaharova, "Elbette bu bir yalan. Rusya Silahlı Kuvvetleri, şehirleri bombalamıyor, bunu herkes çok iyi biliyor, NATO'nun yapılarında ne kadar video montaj yaparlarsa yapsınlar, ne kadar montaj yapılmış fotoğraf ortaya atarlarsa atsınlar, gerçek yine ortaya çıkacak" diye vurguladı.

Kiev rejiminin herkese düşüncesizce silah dağıtmaya devam ettiğine, Ukrayna İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre halkın eline 25 bin otomatif tüfek, 10 milyon mermi, yüzlerce manuel tanksavar bombaatar geçtiğine ve savaş deneyimine sahip çok sayıda militanın cezaevlerinden salıverildiğine dikkat çeken Zaharova, Rusya'nın Kiev rejiminin insanlığa karşı işlediği bu suçların cezası kalmaması için her şeyi yapacağının altını çizdi.

Zaharova, Ukrayna'nın yurtdışındaki diplomatik temsilciliklerinin 'Zelenskiy'in gönüllü yabancı birliğine' yabancı vatandaşları dahil etmek için çalışma yürüttüğünü söyleyerek "Bence IŞİD'in ideologları, böyle bir 'fantezi uçuşunu' kıskanırlardı" yorumunu yaptı.

RUSYA, HARKOV'DA ÇIKAN İDDİLARI REDDETTİ, UKRAYNA'YA YÜKLENDİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Rus güçlerinin Harkov'daki Arnavutluk Fahri Konsolosluğu binasını vurduğuna dair iddiaları da yalanladı. Zaharova, "Bu tür suçlamaları şiddetle reddediyoruz. Ukrayna'daki özel harekatın en başından beri Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin sivil altyapıyı vurmadığını, sivil can kayıplarını önlemeye çalıştığını dile getirdik" dedi.

Ukrayna yönetiminin terör metotları kullandığını, ateş mevzilerini ve silahlarını meskun mahallere konuşlandırdıklarını ve oralarda şehre ateş açtıklarını kaydeden Zaharova, "Canlı kalkanların arkasına saklanarak, sivil can kaybını bilinçli olarak provoke ediyorlar. Ukraynalı askerler sivillerin Rusya tarafından açılan insani koridorlardan çıkmalarını engelliyor. Kınanması gerekenler, bu eylemler ve insanlık dışı taktiklerdir. Nesnel değerlendirmeler yapılmasını ve topluma hakikatlerin bildirilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

"ABD VE İNGİLTERE'NİN SAVAŞ SUÇLARINI YAYINLAYACAĞIZ"

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde ABD ve İngiltere'nin savaş suçlarıyla ilgili tarihsel bulgularının yer aldığı yeni bir bölümü yayına açacaklarını duyuran Zaharova, tarihçilerin ve uluslararası ilişkiler uzmanlarının bunları çok iyi bildiğini, artık kamuoyunun da bunları öğreneceğini kaydetti.

Zaharova, basın toplantısında BM Genel Sekreterliği'nin Rusya'ya tek taraflı suçlamalar yönelttiğine ve Kiev'in ülkede oluşan durumdaki sorumluluğunu görmezden geldiğine dikkat çekti.

"İş, Ukrayna'daki sivil tesislerin ve altyapınını Rus askerleri tarafından neredeyse kasıtlı olarak imha edildiğiyle ilgili absürd açıklamalara kadar gidiyor. Fakat Ukrayna ordusunun Donetsk ve Lugansk'a yönelik saldırıları görülmüyor. Hiç kimse, ölen ve yaralanan sivilleri görmek istemiyor. Onlar yok, enformasyon alanından, dolayısıyla zihinlerden de çıkarıldılar. Geride kalan 8 yıldan bahsetmiyorum bile. Bu bağlamda BM Genel Sekreterliği'ni ve bağlı birimlerini diyalog ve işbirliği fırsatları aramaya yönelik eşit mesafeli tutum sergileyen uluslararası sivil kurum statüsüne sıkıca bağlı kalmaya dönmeye çağırıyoruz" diye devam eden Zaharova, eşit mesafeli tutumun kayıtsızlığa değil, objektifliğe doğru ilerlemesi gerektiğini ekledi.

"ABD'NİN UKRAYNA'YA S-300 TEDARİK ETMESİ İSTİKRARI BOZUCU BİR ADIM OLUR"

Zaharova, Zelenskiy'in Washington'a yaptığı çağrı üzerine, ABD'nin Ukrayna'ya S-300 hava savunma sistemleri gibi silahlar tedarik etmesinin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu, Zelenskiy'in kendi halkına yönelik tamamen düşüncesiz ve kayıtsız politikasıyla örtüşüyor. Bu tür açıklamalar, son derece tehlikeli, bu tür tedarikler ise istikrarı bozucu bir faktör olur ve Ukrayna'ya kesinlikle barış getirmez. Uzun vadede bakarsak, bu adımın son derece tehlikeli sonuçları olabilir."

Ukrayna'daki savaş suçu iddialarını yalanlayan Rusya "ABD'nin savaş suçlarını yayınlayacağız" dedi ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna ABD İngiltere savaş suçu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.