Ukrayna'daki savaş sonrası doğalgaz fiyatları tırmanıyor: ABD 14 yılın zirvesini gördü

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası artan enerji fiyatları büyük bir krize neden oluyor. Rusya'nın doğalgazda kısıtlamaya gitmesi sonrası Avrupa'da ciddi tasarruf önlemleri alırken ABD'de de durum iç açıcı değil. ABD'de doğalgaz fiyatları 14 yılın zirvesini görerek bin metreküpün fiyatı 370 doların üzerine çıktı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, karşılıklı yaptırımlarla enerji fiyatlarında büyük artışlara neden oldu. Rusya, yaptırımlara karşılık batıya gaz akışını kısarken, kesintilerden dolayı şimdiden en çok etkilenen Avrupa ülkeleri oldu.

Bunun yanında, AB ülkelerine Rus gazından bağımsız olmaları için destek sözü veren ABD'de de gaz fiyatları artış gösterdi.

ABD'de ilk kez 10 doları gören MMBtu (İngiliz termal birimi) fiyatıyla bin metreküp gaz fiyatı da 370 doları da aştı.

DOĞALGAZ FİYATLARI 2 AYDA YÜZDE 70 ARTTI

CNN'in haberine göre, doğalgaz vadeli fiyatları, haziran sonundan sonra yüzde 70 oranında arttı.

AA'nın aktardığına göre; Japonya merkezli Mizuho Securities'in enerji vadeli işlemlerinden sorumlu başkan yardımcısı Robert Yawger, arzın talebe yetişemediğini söyledi. ABD doğal gazında stok seviyeleri tarihsel ortalamaların altında seyrediyor.

AVRUPA'DA SON DURUM

Öte yandan, Avrupa’da bin metreküp doğalgaz fiyatı bu hafta 3 bin dolara yaklaştı.

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de işlem gören eylül vadeli gaz kontrat fiyatı, bugün hafif aşağı indi. Gösterge, bin metreküp için bugün 2900 dolara yakın seyrediyor.

Ukrayna'daki savaş sonrası doğalgaz fiyatları tırmanıyor: ABD 14 yılın zirvesini gördü ile ilgili etiketler ABD Avrupa Rusya Ukrayna doğalgaz fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.