Ukrayna'daki paralı askerler... 'Batı bu yapılarla savaşı daha kanlı hale getirmek istiyor!'

Emekli Astsubay, uluslararası güvenlik şirketi sahibi Sinan Köroğlu, SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ve SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ile Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsunun yeni bölümünde konuğu Emekli Astsubay, uluslararası güvenlik şirketi sahibi Sinan Köroğlu oldu. Köroğlu, Bozkurt ve Özkan, canlı yayında Ukrayna’ya giden gönüllü savaşçıların aslında kimler olduğu ve nasıl bir yapıya bağlı olduklarının detaylarını masaya yatırdı.

"ÖZEL ASKERİ ŞİRKETLER KONUNUN BİR PARÇA TAMPONUDUR"

Sinan Köroğlu, "Özel askeri şirketler böyle çalışmaz. Devletlerin uzantısı olarak tesis edilen yapılar bu işin dışındadır. Wagner gibi şirketler alternatif yapılardır.   Şirketlere başvururlar, ordu geçmişlerine bakılır ve iş verilir. Japon kültürü de bunu tarif eder, kendilerine başka bir efendi ararlar. Yapı Irak'tan, Körfez Harbi'nden sonra alınan dersler sebebiyle kurulmuştur. Bu özel askeri şirketler konunun bir parça tamponudur. Rusya'nın Donbass gibi bölgelerde Wagner'i kullandığı ısrarla söyleniyor. İhtiyacı var mı? Yok. İngilizler bu yapıları organize etmeyi çok severler. Polonya çok meşhurdur, bir güvenlik akademisi uzun yıllardır eğitim veriyor.

"20 GÜNDE BÜYÜK BİR SAHAYI KENDİNCE KONTROL EDEN BİR YAPI 2-3 BİN WAGNER PERSONELİNE Mİ KALDI?

Suriye'de Rus konvoyu vurulmuştu, kimse ölen Wagner çalışanlarına sahip çıkmadı. Sahip çıksalardı ABD-Rusya arasında bir kriz başlarlardı. Bu yapılar kullanılarak kriz engelleniyor. Büyük şehirlerin etrafı ablukaya alındı. 20 günde böyle büyük bir sahayı kendince kontrol eden bir yapı 2-3 bin Wagner personeline mi kaldı? Rusya'nın geçmişteki travmalarına bakmak lazım. Örneğin: Afganistan, Suriye." ifadelerini kullandı.

"DEVLETLER ÖZEL ASKERİ ŞİRKETLERİ BELLİ COĞRAFYALARA GÖNDEREREK RESMİ OLARAK BULUNMADIĞI YERLERDE OLASI ULUSLARARASI BİR KRİZDE KENDİ ELLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR"

Ceyhun Bozkurt, "Devletler resmi olarak bulunması sıkıntı olan yerlerde bu unsurlar üzerinden var oluyor. Ukrayna'da da aynı durum söz konusu. Devletler özel askeri şirketleri belli coğrafyalara göndererek resmi olarak bulunmadığı yerlerde olası uluslararası bir krizde kendi ellerini güçlendiriyor." şeklinde konuştu.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Ukrayna'daki paralı askerler... 'Batı bu yapılarla savaşı daha kanlı hale getirmek istiyor!' ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun Rusya Ukrayna sinan köroğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.