Ukrayna'da özel kuvvetler 'vatan hainlerinin' peşine düştü: Operasyon anları kameraya böyle yansıdı

Ukrayna'da Rusya'ya yardım etmekle suçlanan isimlerin peşine özel kuvvetler düştü. Seçkin birlikler ve özel ajanlar, Rus birliklerine yerel direnişi örgütleyen isimleri açıklamakla suçlanan belediye meclisi genel sekreteri Nadiya Antonova yakalandı. Antonova'nın yakalanma anları kameralara yansıdı.

Ukrayna özel kuvvetleri Rus birliklerine yardım etmekle suçladıkları vatan hainlerini tespit etmek için harekete geçti. Bu isimlerden biri olan ve asker, polis ve terörle mücadele uzmanlarının isimlerini açıklamakla suçlanan belediye meclis sekreteri Nadiya Antonova, Ukrayna özel kuvvetlerinin operasyonuyla yakalandı. O anlar kameralara anbean yansıdı.

İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre, vatana ihanetle suçlanan bir belediye meclis sekreterini yakalamak için seçkin Alfa Kuvvetleri birlikleri ve gizli istihbarat ajanlarından oluşan bir birliğe katıldı. Nadiya Antonova, yerel direnişin bel kemiğini oluşturacak asker, polis ve terörle mücadele uzmanlarının isimlerini açıklamakla suçlanmıştı ve Rus işgalcilere yardım etmekle suçlanan hainlere karşı ülke çapında düzenlenen bir saldırının parçası olarak birlikler tarafından tutuklandı.

BODRUM KATINDA BULUNDUĞUNDA BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Tutuklama, Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından kurtarıldıktan sonra, Harkov ili kırsalında bulunan Kutuzivka'da gerçekleşti. Birlikler Antonova'nın yerini saptadığında, onu bombalanmış bir hükümet binasının bodrum katında sinmiş halde buldu. Tutuklanan kadın öfkeyle karşılık verdi ve "Hain! Bir hain bulduğunu mu düşünüyorsun? Yazıklar olsun sana. Tüm zaman boyunca buradaydım. Burada nasıl yaşadığımızı sanıyorsun?" diye haykırdı.

BİRÇOK BİLGİ AKTARDI

Savcıların iddiasına göre Antonova, kırsal alan bilgileri ile mükemmel partizan savaşçıları olarak Ukrayna askerlerine destek olabilecek avcıların ve park korucularının kimliklerini de aktardı. Rus güçlerine destek gösterisinde sakinlerini beyaz kol bandı takmaya zorlamakla suçlandı. Rus birlikleri beyaz ve turuncu kol bantları takarken, Ukraynalılar sarı, yeşil ve mavi giyiyordu.

Harkov Valisi Oleh Syniegubov, Antonova'nın şövalye çağrı işareti ile Rus ordusunun başkanı ile işbirliği kurduğunu ve terörle mücadele görevlilerini, çevre koruma gazilerini, avcıları ve kolluk kuvvetlerini Rus birliklerine resmen teslim etmek ve yerel halkı beyaz kol bandı takmaya zorlamakla suçlandığını söyledi.

İkinci bir yetkili, Eduard Konovalov, daha doğuda, cephe hattı kasabası Staryi Saltiv'de koordineli bir başka baskınla ele geçirildi. Vali, yerel konsey başkanı Konovalov'un "gönüllü olarak işgalcilerin yanında yer aldığını, onlara barınak sağladığını ve halkı düşmana direnmemeye teşvik ettiğini" iddia etti. Rus birlikleriyle işbirliği yapan bu insanlar "sıkıyönetim altında vatana ihanet" suçundan ömür boyu hapisle karşı karşıyalar.

Ukrayna'da özel kuvvetler 'vatan hainlerinin' peşine düştü: Operasyon anları kameraya böyle yansıdı ile ilgili etiketler Ukrayna Operasyon özel kuvvetler Nadiya Antonova
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.