Ukrayna zirvesi Türkiye'de mi? Kremlin: Putin, Erdoğan ile ev sahipliği teklifini görüşebilir

Kremlin'den Türkiye açıklaması geldi. Açıklamada "Putin ve Erdoğan, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna görüşmesine ev sahipliği teklifini görüşebilir" denildi.

Ukrayna'nın, Kırım'ı Rusya'ya bağlayan Kerç Köprüsü'nü vurup "Bu daha başlangıç" açıklamasına misilleme olarak Rusya Kiev'e saldırdı. Putin'in intikam saldırısıyla Ukrayna'da kritik altyapılar vuruldu, çok sayıda can kaybı yaşandı. Dünya bu gelişmeler şok yaşarken Kremlin'den gelen açıklama barışın Türkiye'de gerçekleşebileceği umutlarını yeşertti.

"ERDOĞAN'IN TEKLİFİ DEĞERLENDİRİLEBİLİR"

Kremlin'den yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Astana Zirvesi'ne katılabileceği ve bu kapsamda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelebileceği belirtildi.

Açıklamada Erdoğan'ın Ukrayna'yla ilgili görüşmelere ev sahipliği yapma teklifinin değerlendirilebileceği de ifade edildi.

"BAŞKOMUTAN SALDIRILARDAN HABERDAR"

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna'daki saldırılarla ilgili açıklamasında ise "Tüm bunlar özel askeri operasyon kapsamında oluyor. Elbette operasyonun önemli kısımları başkomutana bildirilmeden yürütülmüyor" ifadelerini kullandı.

 

Ukrayna zirvesi Türkiye'de mi? Kremlin: Putin, Erdoğan ile ev sahipliği teklifini görüşebilir ile ilgili etiketler Putin Erdoğan Kremlin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.