Ukrayna, Putin karşıtı Ruslardan lejyon kurdu: 'Özgür Rusya Lejyonu'

Bölgeden gelen raporlara göre daha önce üniformasız olarak Rus güçlerine karşı direnen Rus asıllı Ukrayna vatandaşları (hatta iddialara göre bazı Rus vatandaşları), Ukrayna ordusunun resmi bir kolu haline geldi. Artık kendi bayraklarına ve amblemine sahip bu yeni lejyona Ukrayna ordusu üniformalarının teslim edildiğine dair fotoğraflar ortaya çıktı. Lejyonun ismi ise 'Özgür Rusya Lejyonu'...

Ukrayna'da bulunan Putin karşıtı Ruslardan oluşan Özgür Rusya Lejyonu, amblemler, üniformalar ve diğer şeyleri teslim almaları sırasında çekilen resimler basına sızdırıldı. 

Ukrayna, Putin karşıtı Ruslardan lejyon kurdu: 'Özgür Rusya Lejyonu'

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bu askeri birim, Ukrayna savaşı sırasında Putin rejimine silahlı olarak isyan eden Ruslardan oluşuyor.

YENİ RUSYA'MIZIN SEMBOLLERİ

Yaptıkları açıklamada, 'Bugün lejyonumuz, Ukrayna'nın askeri birliklerinden biri olarak Ukrayna saha askeri üniformasını ve Özgür Rusya Lejyonu'nun gereçlerini aldı. Bundan böyle yeni Rusya'mızın sembolleriyle Ukrayna askeri üniformasıyla Putin rejimine karşı Rusya için savaşacağız. Rusya! Özgürlük için!' ifadelerine yer verildi. 

Ukrayna, Putin karşıtı Ruslardan lejyon kurdu: 'Özgür Rusya Lejyonu' - Resim : 2

Bahsettikleri Yeni Rusya'nın kollarına taktıkları bayraklarının ise beyaz arkaplanın ortasındaki enine gök mavisi bir şerit olduğu görülebiliyor.

Ukrayna, Putin karşıtı Ruslardan lejyon kurdu: 'Özgür Rusya Lejyonu' - Resim : 3

Ukrayna, Putin karşıtı Ruslardan lejyon kurdu: 'Özgür Rusya Lejyonu' - Resim : 4

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

Kaynak: TCH (Ukrayna)

 

Ukrayna, Putin karşıtı Ruslardan lejyon kurdu: 'Özgür Rusya Lejyonu' ile ilgili etiketler Rusya Rus Ukrayna Ordu özgür rusya lejyonu lejyon bayrak yeni rus bayrağı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.