Ukrayna nerede? Ukrayna'nın askeri gücü nedir?

Ukrayna nüfusu ile birlikte ülke hakkındaki ordu askeri gücü merak ediliyor. Rus lider Putin, Ukrayna'yı işgale başladıklarını resmen duyururken Ukrayna askeri gücü yakından inceleniyor. Peki, Ukrayna nerede?

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş açması sonrasında son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Rus ordusu askeri tesislere füze saldırıları gerçekleştirirken Ukrayna askeri gücü ve nüfusu araştırılıyor.

Ukrayna nerede?

Ukrayna, Doğu Avrupa'da bir ülke. 603.549 km² (576.604) yüzölçümüyle tamamı Avrupa'da olan en büyük ülkedir.Doğuda ve kuzeydoğuda Rusya, kuzeybatıda Belarus, batıda Polonya, Slovakya ve Macaristan, güneybatıda Romanya ve Moldova'nın komşusudur. Ayrıca güneyde Karadeniz ve Azak Denizi'ne kıyısı bulunmaktadır.

2021 sayımında Ukrayna nüfusu 41.319.838'dir.

Ukrayna askeri gücü

Ukrayna’nın askeri harcamalarının gayrisafi yurt içi hasılasına oranı 2021’de 5,9 milyar dolarla yüzde 4,1 seviyesinde gerçekleşti.Ukrayna ordusunun 250 bin aktif askeri personeli, 250 bin rezerv personeli ve 50 bin de paramiliter kuvveti var. Ukrayna 2 bin 596 tank, 12 bin 303 zırhlı araca sahip. Ukrayna’ya ait 69 savaş uçağı, 29 saldırı uçağı ve yaklaşık 60 helikopter var.

Ukrayna nerede? Ukrayna'nın askeri gücü nedir? ile ilgili etiketler Ukrayna askeri güç
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.