Ukrayna Bayraktar TB2 SİHA kullanıyor mu?

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş krizinde ülkemizin gururu olan Bayraktar TB2 SİHA’lar yeniden gündem oldu. Rus askeri birliklerine karşı mücadele veren Ukrayna’da Genelkurmay Başkanlığı, Bayraktar TB2 SİHA’lar hakkında bir açıklama yaptı. Peki ama Ukrayna Rusya’ya karşı Bayraktar TB2 SİHA kullanıyor mu?

Rusya tarafından Ukrayna’ya karşı başlatılan operasyon sonrasında Bayraktar TB2 SİHA’lar gündemin ilk sırasını oluşturdu. Sıcak çatışmalar devam ederken Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rus saldırılarına sert bir şekilde karşılık verdiklerini tüm dünyaya duyurdu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan videoda Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 SİHA’ların Rusya'nın saldırılarına karşı aktif olarak kullanıldığı duyuruldu.

Ukrayna Bayraktar TB2 SİHA kullanıyor mu?

Rudnya-Vystupovychi yönünde, düşman iki tankın, zırhlı personel taşıyıcı ve araçlarla sınırı geçmeye çalıştığı, yapılan müdahaleyle 5 zırhlı personel taşıyıcı ve bir arabanın imha edildiği belirtildi. Bunun yanında Putivl bölgesindeki düşman tanklarının saldırısının da durdurulduğu açıklandı.

Ukrayna'ya ait Bayraktar TB2 SİHA'lar, Donbass'ta bulunan Granitnoye köyündeki Rus yanlısı ayrılıkçı güçlere ait topçu bataryasını imha etti. Rus yanlısı güçler ise pozisyonlarını bırakarak kaçtı.

Ukrayna Bayraktar TB2 SİHA kullanıyor mu? - Resim : 2

Ukrayna'yı işgal eden Rus birlikleri bazı noktalarda tanklarla ilerliyor. Kharkov'da hava operasyonu düzenlenen tankçı birlikleri imha edilerek durduruldu. Yerel halk tarafından çekilen görüntülerde etkisiz hale getirilmiş tanklar görülüyor. Söz konusu birlikler sabah saatlerinde konvoy halinde bölgeye giriş yapmıştı.

Ukrayna Bayraktar TB2 SİHA kullanıyor mu? ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Bayraktar TB2 SİHA