Uğur Mumcu kimdir? Mumcu suikastını kim yaptı, nasıl öldü?

Ölümünün 28. yılında anılan gazeteci Uğur Mumcu suikastı bir kez daha gündeme geldi. 1993 senesinde evinin hemen önünde arabasına konan bomba sonucunda öldürülen Uğur Mumcu kimdir sorusu merak edilmekte. Peki, Uğur Mumcu suikastını kim yaptı?

24 Ocak 1993 tarihinde 50 yaşındayken Ankara’da evinin önünde bulunan arabasına konan C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu hain bir suikaste kurban giden Uğur Mumcu bir kez daha anılıyor. Peki, Uğur Mumcu’nun evi nerede?

Uğur Mumcu suikastını kim yaptı?

24 Ocak 1993’te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin hemen önünde arabasına konan C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giden Uğur Mumcu olay yerinde hayatını kaybederek şehit oldu. Suikastın hemen sonrasında olay yerinde inceleme yapan uzmanlar hiçbir delile rastlamazken patlamayla etrafa dağılan ve cımbızla toplanması gereken delillerin ise süpürgeyle süpürüldüğü bile iddia edilmiştir.

Uğur Mumcu suikastını İslami Hareket, İBDA-C, Hizbullah gibi örgütler üstlenirken bunların arkasında Mossad'ın ve kontrgerillanın olduğu da iddia edilmiştir. Ergenekon Davası sanıklarından Ümit Oğuztan, iddianamede yer alan ifadesinde Mumcu'nun, seri numarası silinmiş ve Kürdistan Demokratik Partisi lideri Celal Talabani'ye götürülen silahlarla ilgili araştırması yüzünden öldürüldüğünü iddia etmişti.

Uğur Mumcu kimdir? Mumcu suikastını kim yaptı, nasıl öldü?

Uğur Mumcu kimdir?

22 Ağustos 1942 tarihinde Kırşehir'de dünyaya gelen Türk gazeteci, araştırmacı ve yazar Uğur Mumcu’nun annesi Nadire Mumcu, babası Tapu Kadastro memuru Hakkı Şinasi Bey’di. Eşi Şükran Güldal Mumcu (Homan) ile olan evliliğinden bir oğlu (Özgür) ve bir kızı (Özge) olan Mumcu anısına ailesi tarafından Ekim 1994'te Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı adında bir vakıf kurulmuştur.

Eşi Şükran Güldal Mumcu, 23. Dönem TBMM'ye İzmir Milletvekili olarak girmiş ve 10 Ağustos 2007 - 7 Haziran 2015 tarihleri arasında TBMM Başkanvekilliği görevinde bulunmuştur. Ağabeyi İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Ceyhan Mumcu'nun Uğur Mumcu ile ilgili röportajlarının bir kısmı Kardeşim Uğur Mumcu adıyla bir kitap içerisinde toplamıştır.

Uğur Mumcu solcu mu?

Uğur Mumcu’nun solcu olduğu söylenmekte ve bu sadece bir iddiadan geçmektedir.

Uğur Mumcu’nun evi nerede?

Uğur Mumcu’nun evi Ankara’nın Çankaya ilçesi Büyükesat semtindedir

Uğur Mumcu kimdir? Mumcu suikastını kim yaptı, nasıl öldü? ile ilgili etiketler Uğur Mumcu Uğur Mumcu suikastı Uğur Mumcu evi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.