Udi Hindi yağı neden yasaklandı? Hindistan'dan gelen şifalı ot udi hindi yararları ne?

Pandemi nedenyile yoğun bir şifalı ot arayışına giren vatandaşlar udi hindi yağını keşfetti. Son dönemde internette de oldukça gündem olan udi hindi yağı özellikle Hindistan bölgesinden ülkemize geliyor. Üst solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelen udi hindi yağı neden yasaklandı sorusu da sosyal medyada çok konuşuluyor. Peki udi hindi yağı yararları ne?

Udi Hindi yağı neden yasaklandı? Hindistan'dan gelen şifalı ot udi hindi yararları ne ?Geleneksel tıp tedavisinde kullanılan udi hindi, odunsu bir yapıya sahiptir. En güçlü anti biyotiklerden biri olan udi hindi kilosu 250 liradan alıcı buluyor. Konuyla ilgili olanlar, udi hindi yağının Hindistan'dan ülkemize geldiğini ve geleneksel tıp tedavisinde oldukça etkin olduğunu öğrenmiş bulunuyor. Peki udi hindi yağı neden yasaklandı?

Doğal anti biyotiklerden olan udi hindi, pandemi döneminde oldukça revaçta olan şifalı bitkidir. Ancak son dönemde Türkiye'de kullanımının artması sonrası CİMER'e yapılan udi hindi ihbarları sonrası Şişli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, konuyla ilgili kararını verdi.

Udi Hindi satışı yasak mı, yasaklandı mı? - Kriptosite.com

Ud-i Hindi ismiyle bilinen bitkinin gıda olarak tüketilecek formda satışa satıldığı gerekçesiyle satışının durdurulmasına karar verdi. Karar sonrası kimi vatandaşlar eleştirirken kimileri ise kararı doğru buldu.

Vatandaşlar şifalı bitkinin yasaklanmaması için twitterda #udihindiyağıyasaklanmasın adı ile etiket açarak farkındalık yaratmak istediler.

 

Udi Hindi yağı neden yasaklandı? Hindistan'dan gelen şifalı ot udi hindi yararları ne? ile ilgili etiketler sağlık udi hindi yağı neden yasaklandı udi hindi yağı yararları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.