Uçuğa ne iyi gelir? Dudak uçuklaması nasıl geçer? Ruj uçuğa iyi gelir mi?

Toplumda yaygın olarak görülebilen bir durum olan uçuk genellikle dudaklardan başlayan içi su dolu kabarcıklarla kendini gösteren virütik bir hastalık olarak tanımlanmaktadır. Genellikle kendisini kaşıntı, yanma olarak belirtiler göstermektedir. Rahatsızlık veren ve kötü bir görünüme neden olan uçuklar hakkında vatandaşlar nasıl kurtulabileceklerini bilmek istiyorlar. Uçuğa ne iyi gelir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Uçuğa ne sürülür? İşte tüm detaylar…

 Hemen hemen herkeste görülebilen bir deri hastalığı olan uçuk herpes simpleks virüsü enfeksiyonu olarak bilinen bu durum daha çok dudak ve ağız çevresindeki bölgelerde meydana gelmektedir. Bununla birlikte belirtiler her zaman bu alanla sınırlı değildir. Bu durum bazı kişilerde, üst dudaklar ve burun arasındaki filtrum adı verilen burun içinde veya dışında, çene, boyun veya yanakta da bu rahatsızlığa rastlanabilir. Vatandaşlar tarafından eski bir yöntem olarak bilinen uçuğa sirke sürmek mantıklı mı gibi sorulara çok sık rastlanmaktadır. Özelliklede elma sirkesi olarak bilinen sirkelerde antibakteriyel, antiseptik ve iyileştirici özelliklerinden dolayı yaralara neden olan virüsün yok olmasını sağlayan en etkili ilaç olarak bilinmektedir. Uçuk tedavisi için evde uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemlerde bulunmaktadır. Uçuk yarası nasıl geçer, ruj uçuğa iyi gelir mi? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Dudak uçuğuna ne iyi gelir? Uçuğa iyi gelen bitkisel yöntemler işte detaylar.

UÇUĞA NE İYİ GELİR?

 Gündelik hayatımızda yaygın bir sağlık sorunu olan uçuğa iyi gelen yöntemler şunlardır; 

  • Uçuğa iyi gelenler arasında genellikle kahvaltımızda oldukça tüketmiş olduğumuz birçok vitamin ve minarel içeren bal gelmektedir. Bal dudak uçuğu tedavisinde ilk olarak akla gelen doğal tedavi yöntemlerinden birisidir.
  • Diğer bir yöntem ise aloavera bitkisini jelini uçuk olan bölgeye sürmek uçuğa iyi gelen yöntemler birisidir.
  • Günlük hayatımızda tüketmiş olduğumuz besinlerden birisi olan süt de dudak uçuklarını engeller hem de yeni uçukların çıkmasını engeller.
  • Nane bitkisinin yağıda dudak uçuğunu anında geçiren mucizevi bitkidir.

 

RUJ UÇUĞA İYİ GELİR Mİ?

 Toplumda dudak ve yanak bölgesinde meydana gelen uçuk cilt rahatsızlıklarını giderdiği düşünen ruj hakkında vatandaşlar uçuğu giderip gidermediğini merak etmektedirler. Ruj şeklinde olan E vitamini içeren nemlendirici dudak kremleri deride oluşan uçuğu gidermeye yardımcı olan yöntemlerden birisidir.

UÇUĞA İYİ GELEN BİTKİSEL YÖNTEMLER

Yüzümüzün, dudağımızın herhangi bir yerinde meydana gelen cilt hastalığı olarak bilinen uçuklara iyi gelen bitkisel yöntemler şu şekildedir;

  • Uçuğa iyi gelen bitkisel tedavi yöntemlerinin başında aloevera bitkisi gelmektedir. Aloevera olarak bilinen bu bitkinin jeli uçuğa iyi gelmektedir.
  • Bir diğer iyi gelenlerden biriside portakal olarak bilinmektedir. Portakal meyvesi ve C vitamini içeren besinler uçuğa iyi gelmektedir.
  • Zeytinyağı olarak bilinen zeytin meyvesinin doğal yağı uçuk oluşumunu engeller ve tedavi eder. Ayrıca C vitamini ve E vitamini içeren gıdalar da aynı şekilde uçuğa iyi gelenler arasında olmaktadır.

 

UÇUK YARASI NASIL GEÇER?

Uçuğa en hızlı çözüm olan bir miktar buz küpü havlu veya pamuklu bir bezin içine koyunuz. Ardından uçuk olan bölge üzerine kompres uygulayınız. Fakat bunu yaparken buz paketini 5 dakikadan fazla aynı yerde tutmamaya özen gösteriniz.

DUDAK UÇUĞUNA NE İYİ GELİR?

Dudak uçuğu için kesin çözüm olarak iyi gelenler şu şekildedir; 

  • Probiyotikler
  • E vitamini açısından zengin besinler
  • Yüksek C vitamini içeren besinler
  • Çinko
  • Aloe vera jeli
  • Sarımsak
  • Bal, arı sütü
  • Vanilya yağı veya özü dudak uçuğuna iyi gelen yöntemlerden birisidir.
Uçuğa ne iyi gelir? Dudak uçuklaması nasıl geçer? Ruj uçuğa iyi gelir mi? ile ilgili etiketler uçuk uçuğa ne iyi gelir ruj uçuğa iyi gelir mi uçuğa iyi gelen bitkisel yöntemler uçuk yarası nasıl geçer dudak uçuğuna iyi gelir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.