İSKİ, Üsküdar Belediyesi'nin izinde

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su tasarrufunun sağlanması maksadıyla İstanbullu vatandaşlara 'perletör' adı verilen musluk aparatlarından dağıtma kararı aldı. Perletör uygulaması ilk olarak geçtiğimiz aylarda Üsküdar Belediyesi tarafından uygulanmış ve ilçedeki 200 bin haneye dağıtılmıştı.

Yağışların bir türlü İstanbul'a uğramaması nedeniyle megakent susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Şehre su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 21 seviyelerine kadar düştü. Bunun son 10 yılın en düşük seviyesi olduğu ve 15 milyon nüfuslu kentin yaklaşık 3 aylık suyu kaldığı belirtiliyor.

Su tasarrufu çağrılarının ardından harekete geçen yetkililer, çözümü perletör adı verilen musluk aparatlarında buldu.

Söz konusu uygulama ilk olarak Üsküdar Belediyesi tarafından uygulanmış yaklaşık 200 bin haneye perletör dağıtılmıştı.

Konuya ilişkin Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ''200 bini aşkın hane, binlerce iş yeri ve esnafa yüzde 40 tasarruf sağlayan musluk aparatları ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.'' ifadeleri yer almıştı.

İSKİ, Üsküdar Belediyesi'nin izinde

İSKİ, bu uygulamanın ardından harekete geçti ve tüm İstanbul'a perletör dağıtma kararı aldı.

Konuyla ilgili Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'a konuşan İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, uygulanacak tasarruf tedbirlerini anlattı.

FATURALAR AZALACAK

Tasarruf için ikili bir aparat (perletör) hazırladıklarını söyleyen Mermutlu, "Biz bunu bazı pilot bölgelerde, yüksek tüketimi olan evlere hediye edeceğiz. Bunu musluklarına taktıkları zaman su tüketimlerinin yarı yarıya düştüğünü görecekler" dedi.

PİLOT BÖLGE BEŞİKTAŞ

Mermutlu, dağıtım için pilot bölge olarak Beşiktaş'ı seçtiklerini dile getirdi. Hedeflerinin uygulamayı yaygınlaştırmak olduğunu belirten Mermutlu, "Aylık kullanımı 15 metreküpün üstünde olan konutlardan başlayacağız" diye konuştu.

"SU MİKTARINI YARIYA DÜŞÜRÜYOR"

İSKİ Genel Müdürü, aparata ilişkin şu bilgileri verdi:

"Elinizi yıkarken kullanmadığımız zamandaki su miktarını yarıya düşürüyor. Bu aparattan önemli sonuç alacağımızı düşünüyorum. İstanbul genelinde konut konut tüketim miktarını biliyoruz. Yüksek tüketim yapan evlere bu aparatı taktığımızda önemli bir tasarruf sağlamış olacağız. Hem de konutların faturaları düşecek."

İSKİ, Üsküdar Belediyesi'nin izinde ile ilgili etiketler İSKİ Üsküdar Belediye İstanbul su tasarrufu aparat musluk kuraklık perletör
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.