Ücretli öğretmenlik sonuçları! 2018 ücretli öğretmenlik atama sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Ücretli öğretmenlik sonuçları öğretmen adayları merak ediliyor. Ücretli öğretmenlik atama sonuçları için binlerce adayın meraklı bekleyişi devam ediyor. Ücretli öğretmenlik sonuçları bugün görüntülenebilecek. Adaylar ise sonuçların saat kaçta açıklanacağını merak ediyor. Peki 2018 ücretli öğretmenlik sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sonuçlara nereden bakılacak? Detaylar haberimizde...

2018 ücretli öğretmenlik sonuçları saat kaçta açıklanacak? Öğretmen adayları büyük bir merakla ücretli öğretmenli sonuçlarını merakla araştırılıyor. Sonuçlar için adayları heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Peki 2018 ücretli öğretmenlik atama sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sonuçlara nereden bakılacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

Ücretli öğretmenlik sonuçları! 2018 ücretli öğretmenlik atama sonuçları saat kaçta açıklanacak?
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB'in belirlediği takvime göre, 11 Eylül 2018 tarihinde açıklanacak.

Milii Eğitim Bakanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklama şöyle:

“Mazerete bağlı yer değişikliği başvurusu yapan öğretmenlerimizden ataması gerçekleşmeyenler için ikinci bir başvuru hakkı tanındı. Başvurular 5-7 Eylül tarihleri arasında, atamalar ise 10 Eylül tarihinde yapılacak.”

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”
“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

Tercihlerine atanamayan adaylardan “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen
kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih
edecektir.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK NEDİR, KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Günümüz şartlarında üniversiteden mezun olduktan sonra hemen iş bulabilmek çok kolay değil. Ücretli öğretmenlik iş bulma konusunda sıkıntı yaşayan öğretmen adayları için alternatif bir yol olabiliyor. Hem maaş yönünden hem de çalışma saatleri yönünden ücretli öğretmenliği tam zamanlı bir iş olarak düşünmek yanlış olur. Maaş ve çalışma saatleri konusu net değildir. Bu ücretli öğretmenlik yaptığınız okula göre değişecektir. Tam zamanlı gibi olmasa da sigorta işlemleriniz ücretli öğretmenliğiniz boyunca yapılacaktır. Ancak sigorta girişleri de yine part time olarak yapılmaktadır.

Ücretli öğretmenlik, il ve ilçelerde öğretmen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan bir sistem. Kadrolu öğretmenin her hangi bir sorundan dolayı izinde olma sürecinde bu öğretmenler yerine ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılır. Kadrolu öğretmenlerin işlerinin başına dönmesi ile ücretli öğretmenlik görevi yapan kişinin görevi sona erecektir. Bu nedenle ücretli öğretmenin bir sene boyunca sürekli aynı yerde çalışabilme gibi bir durumu olmayabilir. Çalışma süresi kısa da uzun da olabilir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri genelde eğitim dönemleri başında ücretli öğretmenlik başvurularını kabul ederler ve ilçelerindeki okullarda öğretmen açığı olması durumunda bu başvurulardan ücretli öğretmen görevlendirmesi yaparlar.

Ücret konusunda sizi çok tatmin edecek bir miktar olmayacaktır. Ama yine de iş arayan kişiler için para kazanmak için bir seçenek olabilir. Alacağınız ücret girdiğiniz ders saatine göre değişecektir. 2017 yılı için bir ders saatlik ders ücreti 12, 26 TL’dir. Bir ay içerisinde girdiğiniz ders saati sayısını bu miktarla çarparak aylık ücretinizi hesaplayabilirsiniz. Ders saati ücretli olarak çalışmanızdan dolayı tatillerde size ödeme yapılmayacaktır ve aynı şekilde sigorta ödemelerinizde tatil döneminde yapılmaz.

ATAMALAR NASIL DUYURULACAK?

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacaktır.

Sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılanlardan göreve başlama işlemi esnasında aşağıdaki belgeler istenecektir:

Bu duyuruda başvuru esnasında isteneceği belirtilen belgeler,
Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet),
Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),
Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği,
Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi.
Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu.

Ataması yapılanlar, bu bölümün yukarıda belirtilen belgeler ile birlikte atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurarak göreve başlama talebinde bulunacaktır. İstenilen belgeleri tam olarak ibraz edenler, güvenlik soruşturması sonuçlandıktan sonra sözleşme yapılarak göreve başlatılacak; belgelerinde eksiklik görülenler ya da belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Güvenlik soruşturması sonuçlandıktan sonra tebligatı beklemeksizin göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmak suretiyle göreve başlayabilecektir.

Elektronik Başvuru Formundaki beyanları ile ibraz ettikleri belgeler il millî müdürlüklerince değerlendirilecek, göreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar göreve başlatılacak; göreve başlatılmasında tereddüde düşülenler ise değerlendirilmek üzere İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına bildirilecektir.

Sabıka sorgulama belgesinde “Adli sicil kaydı vardır” ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesi ile buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına gönderilecektir. Bu adaylar hakkında Bakanlığın vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacaktır.

Başvurusunda sağlık durumu yönünden görev yapmasına engel bir durumu olmadığını beyan etmekle birlikte, göreve başlama esnasında sağlık durumunun öğretmenlik görevini yapmasına engel oluşturacağı hususunda tereddüt oluşan aday göreve başlatılmayıp; adaydan, yurdun her bölgesinde ve iklim şartlarında öğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam teşekküllü bir hastaneden alacağı sağlık kurulu raporu istenecektir.

Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacaktır.

 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim editörleriyle bir araya geldiği toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 bin öğretmen ataması yapılacağına yönelik sözleriyle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Selçuk, öğretmen alımıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Şu andaki yazılı metin, Ömer Dinçer’in Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili, ‘Diğer alanlarda iki yıl, öğretmenlikte bir yıl geçerlidir’ diye bir yönetmelik değişikliği var. Cari mevzuat bir yıl gösteriyor. Bu arada bununla ilgili bir kanun çıkması gerekiyor. Yani ben şu anda haftaya alamıyorum. Ne bileyim, ağustosun sonunda, eylülün başında alamıyorum. Meclis’in açılması gerekiyor. Dolayısıyla takvim bununla ilgili bir şey.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere ikinci atama şansı tanıdı. Öğretmen atama başvuruları 7 Eylül'de sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 2018 yılı yaz tatili kadrolu öğretmenlerden, aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirmesi gerçekleşmeyenler için ek tercih işlemlerinin başladığı belirtildi.Başvurular, 7 Eylül'e kadar sürecek. Atamalar ise 10 Eylül'de yapılacak.

Ücretli öğretmenlik sonuçları! 2018 ücretli öğretmenlik atama sonuçları saat kaçta açıklanacak? ile ilgili etiketler ücretli öğretmenlik atama sonuçları saat kaçta
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.