Üçlü Danışma Kurulu, 5 yıl aranın ardından Bakan Işıkhan başkanlığında toplandı

​Çalışma barışının ve endüstri ilişkilerinin geliştirilmesi, çalışma hayatına yönelik mevzuat çalışmalarının ve uygulamalarının izlenmesi amacıyla oluşturulan Üçlü Danışma Kurulu, 5 yıl aranın ardından 'Türkiye Yüzyılı'nda Sosyal Diyalog' gündemiyle Vedat Işıkhan başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplandı.

​Çalışma barışının ve endüstri ilişkilerinin geliştirilmesi, çalışma hayatına yönelik mevzuat çalışmalarının ve uygulamalarının izlenmesi amacıyla oluşturulan Üçlü Danışma Kurulu, 5 yıl aranın ardından 'Türkiye Yüzyılı'nda Sosyal Diyalog' gündemiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplandı.

Bakan Vedat Işıkhan başkanlığında gerçekleşen toplantı 2.5 saat sürdü. Toplantıya gündem konularına göre Bakanlık, bağlı ve ilgili kurumlar, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsilcileri ile bir araya gelindi.

Toplantıda konuşma yapan Bakan Işıkhan, konuşmasının başında, Gazze’de bir hastanenin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin, başta masum çocukların, hasta ve yaralıların hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından derin bir infial duyduğunu ve bu saldırıları en şiddetli biçimde kınadığını belirtti.

Üçlü Danışma Kurulu, 5 yıl aranın ardından Bakan Işıkhan başkanlığında toplandı

"BU YÜZYILI; EMEĞİN, ÜRETİMİN VE KALKINMANIN YÜZYILI YAPACAĞIZ"

Üçlü Danışma Kurulu'nun Çalışma Hayatı gündemiyle en son 2018 yılında toplandığını hatırlatan Bakan Işıkhan, "Sosyal diyalog ve istişare anlayışımızın gerektirdiği şekilde, bundan sonraki süreçte Üçlü Danışma Kurulu gibi sosyal diyalog mekanizmalarımızı düzenli olarak işletme niyetindeyiz. Bugün de yine aynı niyetle, çalışma hayatı gündemine dair sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirmek üzere bir aradayız. Sizlerden gelecek talepler doğrultusunda, gerekirse alt çalışma grupları da belirleyebiliriz" diye konuştu.

Bakan Işıkhan, Türkiye Yüzyılı hedefi istikametinde, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak istediklerini kaydederek, bu kararlılıkla yola çıkarken bu yüzyılı; emeğin, üretimin ve kalkınmanın yüzyılı yapma sözünü verdiklerini anımsattı.

Öncelikle asgari ücreti, hem çalışanı, hem işvereni koruyacak tedbirler alarak artırdıklarını belirten Işıkhan, ilerleyen zamanlarda enflasyonu da kontrol altına alarak Türkiye’yi yatırım ve istihdam alanlarında daha da iyi bir noktaya taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Üçlü Danışma Kurulu, 5 yıl aranın ardından Bakan Işıkhan başkanlığında toplandı ile ilgili etiketler ekonomi Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Vedat Işıkhan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.